Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Λευτέρης Πετρούνιας οδεύει για μετάλλιο στο Παρίσι!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο Παρίσι, όπου στόχος είναι ακόμα ένα μετάλλιο στους κρίκους.

Λευτέρης Πετρούνιας
INTIME SPORTS
1'

Ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» έκανε πολύ καλή εμφάνιση στον πρώτο προκριματικό κι ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό.

Στους αγώνες που διεξάγονται στο «Μπερσί», ο Πετρούνιας συγκέντρωσε 14,800 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,300, βαθμός εκτέλεσης: 8,500), με μία εξαιρετική εκτέλεση του ίδιου προγράμματός που του είχε χαρίσει τον ευρωπαϊκό τίτλο τον περασμένο Μάιο στο Ρίμινι και το ασημένιο μετάλλιο στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αμβέρσα.

Η επίδοσή του τον φέρνει στην κορυφή της κατάταξης στους κρίκους ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διεξαγωγή του 1ου από τους τρεις προκριματικούς ομίλους και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο 33χρονος Έλληνας πρωταθλητής θα παραμείνει μέχρι τέλους στην προνομιούχο οκτάδα των φιναλίστ της επόμενης Κυριακής (04/08).

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα περιμένει τις προσπάθειες των κύριων ανταγωνιστών του, οι οποίοι πρόκειται να συμμετάσχουν στους επόμενους προκριματικούς της ημέρας:
Στον απογευματινό δεύτερο όμιλο (16:30 – 19:00) θα πάρουν μέρος ο Κινέζος κάτοχος του Ολυμπιακού και του Παγκόσμιου τίτλου Γιανγκ Λιου και ο συμπατριώτης του, «ασημένιος» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022, Τζινγκιουάν Ζόου, καθώς επίσης ο έμπειρος εκπρόσωπος της διοργανώτριας Γαλλίας, Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ. Στον βραδινό τρίτο όμιλο (21:00 – 23:30) θα αγωνιστεί μεταξύ άλλων ο Τούρκος Άντεμ Ασίλ, νικητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 και στο Ευρωπαϊκό του 2023.

Οι φιναλίστ των κρίκων, όπως και όλων των υπόλοιπων αγωνισμάτων, θα αναδειχθούν έπειτα από την ολοκλήρωση του τελευταίου ομίλου, απόψε (27/7) στις 23:30.

Το video με την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή