Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εκτός ημιτελικών Ντουντουνάκη, Δαμασιώτη - Συγκίνηση κι απογοήτευση

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Άννα Ντουντουνάκη κι η Γεωργία Δαμασιώτη έμειναν εκτός ημιτελικών στα 100μ. πεταλούδα.

Άννα Ντουντουνάκη
INTIME SPORTS
2'

Δεν είχαν την εμφάνιση που θα ήθελαν οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες στα προκριματικά του αγωνίσματος.

Η Ντουντουνάκη, ειδικά, είχε βάλει ψηλά τον πήχη, αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει τα καλά της επίπεδα κι έμεινε εκτός, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κρύψει την απογοήτευση και τη συγκίνησή της.

Η 28χρονη κολυμβήτρια τερμάτισε έβδομη στην τρίτη προκριματική σειρά με 58.14 και κατετάγη στην 19η θέση.

Η Δαμασιώτη, από την πλευρά της, με χρόνο 58.72 ήταν έβδομη στη δεύτερη προκριματική σειρά και 23η στο σύνολο. Την πρόκριση στα ημιτελικά πήραν 16 αθλήτριες, όλες τους κατέβηκαν κάτω από τα 58 δευτερόλεπτα.

Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών σημείωσε η Κινέζα, Γιουφέι Ζανγκ με 56.50, ακολούθησε η Γιαπωνέζα, Μιζούκι Χιράι (56.71) κι οι Αμερικανίδες, Τόρι Χάσκι (56.72) και Γκρέτσεν Ουόλς (56.75).

Ντουντουνάκη: «Στεναχωριέμαι πολύ»

Η Άννα Ντουντουνάκη ήταν εμφανώς απογοητευμένη και συγκινημένη, μετά την κούρσα της και στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της ΕΡΤ, ανέφερε: «Δεν είμαι προφανώς (σ.σ. ικανοποιημένη). Δεν πέρασα στον ημιτελικό, είχα έρθει με άλλους στόχους εδώ πέρα. Εγώ και ο προπονητής μου και όλη η ομάδα, δυστυχώς δεν βγήκε το αποτέλεσμα δεν ξέρω γιατί. Ήταν στις δυνατότητές μου να περάσω στον ημιτελικό. Ήταν δύσκολη χρονιά φέτος, πίστεψα ότι μπορούσα να τη γυρίσω, αλλά δεν τα κατάφερα. Δεν ξέρω γιατί δεν βγήκε, προχωράμε».

Για την σταθερή παρουσία της σε μεγάλες διοργανώσεις, είπε: «Σίγουρα. Αλλά έχω δουλέψει για πολύ περισσότερα πράγματα και είναι η πρώτη φορά που σε μια μεγάλη διοργάνωση δεν καταφέρνω να βγάλω τον καλό μου εαυτό και σίγουρα στεναχωριέμαι. Γενικά ήταν μια μεγάλη πρόκληση φέτος, ξεκίνησε καλά και στη συνέχεια μετά που τραυματίστηκα τα πράγματα δυσκολευόμουν. Έκανα 1.5 μήνα σπίτι μου σε προετοιμασίες για να φτάσω έτοιμη. Πίστευα ότι είμαι έτοιμη. Ένιωθα καλά, δεν ξέρω τι έγινε και δεν βγήκε αυτό που ήθελα. Στεναχωριέμαι πολύ, αλλά έχω έρθει συνειδητοποιημένη και μπορώ να προχωρήσω παρακάτω θεωρώ».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή