Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εξαιρετικός ο ελληνικός απολογισμός κατά τη 2η ημέρα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δείτε τα αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών την Κυριακή 28 Ιουλίου.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εξαιρετικός ο ελληνικός απολογισμός κατά τη 2η ημέρα
3'

Με πολύ καλά αποτελέσματα και σημαντικές προκρίσεις εξελίχθηκε η 2η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 για την ελληνική αποστολή.

Η αρχή έγινε το πρωί με την κωπηλασία και τα ζευγάρια Μπούρμπου-Αναστασιάδου, Φίτσιου-Κοντού, τα οποία εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους ημιτελικούς της δίκωπου και του διπλού σκοφ ελαφρών βαρών, αντίστοιχα.

Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής, αν και βρέθηκαν πρώτοι κατά τη διάρκεια της κούρσας τους, στην 3η προκριματική σειρά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών δεν κατάφεραν, στη γραμμή του φίνις των 2.000μ. να πλασαριστούν στις δύο πρώτες θέσεις που έδιναν την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά του αγωνίσματός τους. Οι Έλληνες σκιφίστες θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία αύριο, Δευτέρα (29/7), στις 11:40, στον επαναληπτικό.

Ακολούθησε το τένις, με τη Μαρία Σάκκαρη να προκρίνεται στον β΄ γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά στο απλό γυναικών, ενώ στη συνέχεια ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αν και δυσκολεύθηκε αρκετά, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση στο απλό ανδρών. Αντίθετα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν τα κατάφερε στο διπλό με τον αδερφό του Πέτρο, ο οποίος αποκλείστηκε και στο μονό των Ανδρών.

Ιστορικές στιγμές έζησε στην κολύμβηση ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Ο πρωταθλητής Ευρώπης τερμάτισε δεύτερος στη 2η ημιτελική σειρά των 100μ. ύπτιο με 52.77 και πέρασε με την έκτη επίδοση στην αυριανή (29/7, 22:20) μάχη μεταλλίων. Αντίθετα, ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης στάθηκε άτυχος και αποκλείστηκε για 2 εκατοστά του δευτερολέπτου. Από την πλευρά του, ο Απόστολος Παπαστάμος προδόθηκε από τις δυνάμεις του και δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό των 400μ. μικτή ατομική, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Η τελευταία σημερινή (28/7) πρόκριση ήρθε στο πινγκ πονγκ με τον Παναγιώτη Γκιώνη να ξεπερνάει το εμπόδιο του Καναδού Έντουαρντ Λι (Νο 22 του τουρνουά) στον γύρο των «64» του μονού ανδρών με 4-0 games. Ο 44χρονος Έλληνας πρωταθλητής, στην ιστορική 6η παρουσία του στους Αγώνες θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο -το βράδυ της Δευτέρας (29/7)- τον Αμερικανό Κανάκ Τζα.

Η ημέρα έκλεισε με την εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, η οποία στην πρεμιέρα της στον Α΄ όμιλο επιβλήθηκε άνετα της Ρουμανίας με 14-7. Πλέον περιμένουν τα πιο δύσκολα παιχνίδια που έρχονται, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο, την Τρίτη (30/7), στις 8:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των αγώνων της ιστιοπλοΐας IQFoil ανδρών, στους οποίους συμμετέχει ο Πέτρος Κοκκαλάνης, αναβλήθηκε λόγω απουσίας αέρα στη Μασσαλία.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή