Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εκτός τελικού στα 1.500μ. ελεύθερο ο Μάρκος – Πλησίασε το ατομικό ρεκόρ του

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Δημήτρης Μάρκος πλησίασε το ατομικό ρεκόρ του, αλλά αυτό δεν έφτανε για να περάσει στον τελικό των 1.500μ. ελεύθερο.

Δημήτρης Μάρκος
2'

Ο Έλληνας κολυμβητής με χρόνο 15:11.19 (το ατομικό του είναι 15:07.61) κατέλαβε τη 19η θέση στα προκριματικά.

Την κορυφαία επίδοση με 14:40.34 πέτυχε ο Ιρλανδός Ντάνιελ Γουίφεν, που θα αναζητήσει το δεύτερο χρυσό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τα 800μ. ελεύθερο.

Αξιοσημείωτη η πρόκριση του 17χρονου Τούρκου Κουζεΐ Τουντσελί (πρωταθλητής Ευρώπης φέτος σε άνδρες και εφήβους), αλλά και ο αποκλεισμός του Γερμανού Φλόριαν Βέλμπροκ, που ήταν τρίτος στο Τόκιο, αλλά πλέον έχει επικεντρωθεί στην ανοιχτή θάλασσα.

Το video με τον αγώνα του Δημήτρη Μάρκου

Ο Μάρκος στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της ΕΡΤ, ανέφερε:

«Δεν θέλω να πω κάτι ιδιαίτερο γι αυτή την κούρσα. Μετά τα πρώτα 800 μέτρα, η αλήθεια είναι πως, προσπάθησα να φτιάξω την ψυχολογία μου να εστιάσω στον αγώνα και να συνεχίσω γι αυτό που ήλθα να κάνω. Οπότε το πρόσημο είναι θετικό. Μόνο και μόνο που κατάφερα να μπω στην ψυχολογία του αγώνα είναι σημαντικό. Δεν τα παράτησα και πάλεψα για κάτι καλύτερο. Είχα συμφωνήσει από πριν με τον προπονητή μου, χωρίς να γνωρίζω στη σειρά που θα ήμουν, πως θα εστιάσω στην δική μου προσπάθεια και αυτό που έχω δουλέψει τόσα χρόνια. Δεν επηρεάστηκα από τους αντιπάλους μου.

Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες κρατάω τη δύναμη ψυχής που δείχνουμε ότι έχουμε. Όπως συνέβη με τον Απόστολο Χρήστου. Παρά το γεγονός πως έχασε για λίγα εκατοστά το μετάλλιο (σ.σ. στα 100 μ. ύπτιο) και στεναχωρήθηκε, την επόμενη ημέρα το πρωί ήταν πάλι στην πισίνα για να δουλέψει και τελικά δικαιώθηκε κατακτώντας την δεύτερη θέση στα 200μ. ύπτιο. Και άλλοι αθλητές δεν είχαν καλή επίδοση στην πρώτη τους κούρσα, αλλά έμειναν προσηλωμένοι στον στόχο τους. Σε αυτούς τους αγώνες ξεχωρίζουν όσοι καταφέρνουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους. Ελπίζω να αποτελούμε παράδειγμα για τον κόσμο».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή