Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αλλαγή ώρας στον τελικό της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα διεκδικήσει ένα ακόμα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με την ώρα έναρξης στον τελικό του επί κοντώ να αλλάζει.
INTIME SPORTS

Ένας από τους δυσκολότερους τελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 θα διεξαχθεί στο Stade de France, την Τετάρτη (7/8).

Πρόκειται για το επί κοντώ των γυναικών εκεί όπου θα συμμετάσχει η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2016 και τέταρτη το 2021, Κατερίνα Στεφανίδη, αλλά όχι και η πρωτάρα στη διοργάνωση, Αριάδνη Αδαμοπούλου, που τραυματίστηκε στον προκριματικό.

Ο τελικός του αγωνίσματος θα ξεκινήσει σε νέα ώρα, στις 19.15 ώρα Ελλάδος (από τις 20:00 που είχε αρχικά οριστεί), με μετάδοση από την ΕΡΤ2, με τη συμμετοχή 19 αθλητριών, που θα κληθούν να ξεκινήσουν τον αγώνα τους στα 4,40 μέτρα.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον αριθμό-ρεκόρ συμμετοχών που θα προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέλιξη του αγώνα. Γεγονός που είχε φέρει και τη διαμαρτυρία της Κατερίνας Στεφανίδη.

Η Ελληνίδα επικοντίστρια, με 4,73 μ. φετινό ρεκόρ και ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης θα είναι και πάλι πρωταγωνίστρια σε ένα τελικό όπου θα είναι όλα τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, με εξαίρεση την Βρετανίδα Μόλι Κοντερί που ήταν άκυρη στον προκριματικό.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ μετά τη Ρώμη αντιμετώπισε έναν τραυματισμό, που την κράτησε πίσω και δεν της επέτρεψε να κάνει όσους αγώνες θα ήθελε. Ακόμη κι έτσι η Κατερίνα Στεφανίδη έχει και την εμπειρία να αντιμετωπίσει τις απαιτητικές συνθήκες του αγώνα, αλλά και την ικανότητα να ανέβει υψηλά και να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα, στην τέταρτη συμμετοχή της στη διοργάνωση.

Στον αγώνα μετέχει η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2023 Νίνα Κένεντι και η ολυμπιονίκης του Τόκιο Κέιτ Ναζότ.

Η Αδαμοπούλου στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση πήρε την πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ με το άλμα στα 4,40 μ., ωστόσο θα είναι απούσα από τον αυριανό αγώνα. Το τράβηγμα που αισθάνθηκε η αθλήτρια στη διάρκεια του προκριματικού αποδείχθηκε σοβαρότερο και έτσι δεν είναι σε θέση να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο του Stade de France.

Ο μεγάλος αριθμός των αθλητριών αναμένεται να δημιουργήσει καθυστερήσεις τόσο στο ζέσταμα όσο και στη ροή του αγώνα.

Τα διαδοχικά ύψη: 4,40 μ. 4,60 μ. 4,70μ. 4,80 μ. 4,85 μ. 4,90 μ.

Στον προκριματικό η Ελίνα Τζένγκο

Τη διαδρομή της στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκινάει την Τετάρτη η Ελίνα Τζένγκο στον προκριματικό του ακοντισμού.

Η νεαρή αθλήτρια θέλει να κλείσει θέση στον τελικό του Σαββάτου και για να το πετύχει θα πρέπει είτε να κάνει το όριο των 62,00 μ., είτε η επίδοση της να είναι μέσα στις 12 καλύτερες του προκριματικού. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριόβ έχει πετύχει φέτος 61,71 μ. στο Πανελλήνιο του Βόλου, ενώ νωρίτερα είχε κατακτήσει την έκτη θέση στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης.

Σχετικές ειδήσεις