«Παράνοια» στα Γρεβενά για τον Τεντόγλου - Θέλουν να χτίσουν τείχη για να τα γκρεμίσει ο Μίλτος!

Υποδοχή άνευ προηγουμένου ετοιμάζουν στα Γρεβενά για τον Χρυσό Ολυμπιονίκη, Μίλτο Τεντόγλου.

«Παράνοια» στα Γρεβενά για τον Τεντόγλου - Θέλουν να χτίσουν τείχη για να τα γκρεμίσει ο Μίλτος!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΠΑΡΙΣΙ 2024 / 11η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Eurokinissi Sports
2'

Ο Μίλτος Τεντόγλου πέτυχε έναν ιστορικό θρίαμβο στο Παρίσι με την κατάκτηση δεύτερου συνεχόμενου χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου και έκανε χαρούμενους και περήφανους όλους τους Έλληνες.

Ωστόσο, στον τόπο καταγωγής του 26χρονου, τα Γρεβενά, είναι λογικό να το ζουν και να γιορτάζουν στο... έπακρο.

Από χθες είχε στηθεί γιγαντοοθόνη και εκατοντάδες άτομα είδαν ζωντανά τις προσπάθειές του Τεντόγλου στον τελικό του μήκους.

Μετά το τέλος του αγώνα και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στήθηκε γιορτή με πυροτεχνήματα και ο κόσμος πανηγύριζε μέχρι τα ξημερώματα, ενώ το δημαρχείο και το κτίριο της περιφερειακός ενότητας Γρεβενών ήταν φωταγωγημένα.

Ενδεικτικό του ενθουσιασμού που επικρατεί στα Γρεβενά για το νέο κατόρθωμα του Τεντόγλου είναι ότι ο δήμαρχος πρότεινε να στηθούν στην πόλη υποτυπώδη τείχη ώστε όταν επιστρέψει να... πέσουν, σε ένδειξη θαυμασμού και ευγνωμοσύνης για όσα προσφέρει στον τόπο του.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Ταταρίδης δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να πείσει τον Μίλτο Τεντόγλου να δεχθεί να του γίνει μεγάλη υποδοχή στα Γρεβενά και συμβολικά να χτιστεί ένας τοίχος που θα τον γκρεμίσει ο ίδιος.

Στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Έλληνας άλτης λόγω της σεμνότητας που τον διακρίνει, ζήτησε να γίνει μια απλή εκδήλωση και τίποτα περισσότερο.

Όπως είπε ο δήμαρχος, όμως, αυτή τη φορά θα ζητήσει και τη συνδρομή από τον πρόεδρο της Γυμναστικής Ένωσης Γρεβενών για να πείσει και αυτός τον Τεντόγλου να δεχθεί να του γίνει και η ανάλογη υποδοχή από τους κατοίκους της πόλης του.

«Είναι το δικό μας παιδί που μας κάνει πάντα περήφανους. Ξεκίνησε από τα δικά μας γήπεδα και σχολεία και έφτασε στην κορυφή του κόσμου, δίνοντας χαρά σε όλη την Ελλάδα. Ήμασταν σίγουροι για την επιτυχία του Μίλτου και γι’ αυτό οργανώσαμε αυτή τη γιορτή» είπε ο κ. Ταταρίδης, ενώ πρόσθεσε ότι «τα Γρεβενά βγάζουν Ολυμπιονίκες όπως τη Βούλα Πατουλίδου ενώ από τα Γρεβενά είναι και ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Κώστας Παπανικολάου».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή