Μίλτος Τεντόγλου: Έριξε «βέλη» εναντίον της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου - Αυτός είναι ο λόγος

Μίλτος Τεντόγλου: Τα «πυρά» του εναντίον της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου έριξε ο Έλληνας «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Παρισιού.

Μίλτος Τεντόγλου
"Επίθεση" στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου από τον Έλληνα "χρυσό" Ολυμπιονίκη
EUROKINISSI PHOTO PRESS AGENCY
2'

Πριν από μερικές ημέρες, ο Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε την υπεροχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος.

Όμως, λίγο αργότερα, ο Έλληνας πρωταθλητής επιτέθηκε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου και τις αποφάσεις της για το μέλλον πολλών αθλημάτων, μεταξύ των οποίων κι αυτό που διαπρέπει ο αθλητής από τα Γρεβενά.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, Βρετανός δημοσιογράφος ρώτησε τον Μίλτο Τεντόγλου αν έχει κάποια ενημέρωση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για τη βαλβίδα, μια και είναι ένας αθλητής που έχει εκφραστεί αρνητικά.

«Θα ήθελα να παραμείνουν όλα ίδια. Δεν έχω ενημέρωση. Δεν μας λένε ποτέ τίποτα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία παίρνει πολλές λάθος αποφάσεις τελευταία. Προωθούν τα δρομικά αγωνίσματα. Αγνοούν εντελώς τα άλματα και τις ρίψεις», ήταν τα πρώτα λόγια του Έλληνα πρωταθλητή.

Και συνέχισε: «Δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Ήδη υπάρχουν πολλές αλλαγές που κάνουν το αγώνισμα εντελώς διαφορετικό με αυτό που ήταν. Για παράδειγμα δεν έχω την επιλογή να χρησιμοποιήσω τα παπούτσια με τα οποία θέλω να κάνω τα άλματά μου. Τα οποία είναι τα παπούτσια για σπριντ. Το 90% του άλματος εις μήκος είναι τρέξιμο και δεν έχω την επιλογή να φορέσω τα παπούτσια που θέλω τα οποία μπορούν να τα φορέσουν οι αθλητές των 100 και των 200 μέτρων».

Στο τέλος της τοποθέτησής του, ο Μίλτος Τεντόγλου ανέφερε: «Δεν μας ενημερώνουν. Πιστεύω ότι μπορεί να πάμε σε μία διοργάνωση και να μας πουν αλλάξαμε τη βαλβίδα, είναι διαφορετική τώρα. Τι να πω; Θα δούμε».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή