Ολυμπιακοί Αγώνες: Οικονομική ενίσχυση από την ΕΟΕ στους Ολυμπιονίκες του Παρισιού

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα λάβουν οι αθλητές και οι αθλήτριες που τερμάτισαν από την 1η έως και την 8η θέση στο Παρίσι.

Team Hellas
Οικονομική ενίσχυση για τους Έλληνες Ολυμπιονίκες
EUROKINISSI
2'

Όπως έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, οι αθλητές και οι αθλήτριες που κατετάγησαν μέχρι την 8η θέση των αγωνισμάτων θα λάβουν οικονομική ενίσχυση με τη μορφή υποτροφίας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Έκτακτη οικονομική ενίσχυση με τη μορφή υποτροφίας θα λάβουν οι αθλητές και οι αθλήτριες της Ελλάδας που κατετάγησαν από την 1η έως και την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Αυτό ανακοίνωσε στην διάρκεια της πτήσης επιστροφής της AEGEAN από το Παρίσι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, αφού ευχαρίστησε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής για την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους ανακοίνωσε το μπόνους.

«Eίχαμε 57 αθλητές και αθλήτριες μέσα στους οκτώ πρώτους και οι οποίοι θα πάρουν δίπλωμα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα και σας συγχαίρω όλους. Σας περιμένουμε για να σας τιμήσουμε και εμείς και ολόκληρος ο ελληνικός λαός στις 19 Σεπτεμβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο στη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή», είπε ο κ. Καπράλος και πρόσθεσε: «Ο χρυσός Ολυμπιονίκης θα λάβει 30.000 ευρώ, ο ασημένιος το ποσό των 20.000 ευρώ, ο χάλκινος Ολυμπιονίκης θα πάρει 15.000 ευρώ και οι αθλητές και αθλήτριες που κατετάγησαν από την 4η έως την 8η θέση από 10.000 ευρώ. Επίσης όσοι είναι μέλη ομάδας θα πάρουν το μισό ποσό».

Ο Σπύρος Καπράλος δεσμεύτηκε ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν μέσα στον Σεπτέμβριο. Είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανταμείβει οικονομικά τους αθλητές της πρώτης οκτάδας των Ολυμπιακών Αγώνων. Eπίσης όλοι οι αθλητές έχουν πάρει από την ΕΟΕ 10.000 για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ολυμπιακής ομάδας συνεχάρη και ο Αρχηγός Αποστολής Πέτρος Συναδινός».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή