Νίκος Κακλαμανάκης: Συγκινητικό μήνυμα για τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων και τους πυροσβέστες

Νίκος Κακλαμανάκης: «Υπόκλιση» με σεβασμό στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που εκτέλεσαν το έργο της κατάσβεσης αλλά και τους αθλητές και τις αθλήτριες που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες έκανε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Νίκος Κακλαμανάκης
Ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας εξέφρασε το σεβασμό του στους πυροσβέστες και τους αθλητές που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Eurokinissi
1'

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, πριν από 20 χρόνια και με αφορμή τη συγκεκριμένη… επέτειο, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα συμπαράστασης και σεβασμού, σ’ όσους μετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά και σε αυτούς που επιτέλεσαν τεράστιο έργο για την κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική.

Αναλυτικά, το μήνυμά του:

«Σαν σήμερα 20 χρόνια πριν στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, ο Βωμός «υποκλίθηκε» στον άνθρωπο, συμβολίζοντας την επιστροφή των Ολυμπιακών αγώνων στις ρίζες τους και το ανθρώπινο μέτρο.

Και εγώ σήμερα υποκλίνομαι με σεβασμό στους πυροσβέστες της πρώτης γραμμής και τους εθελοντές που εκτέλεσαν το ηρωικό έργο της κατάσβεσης, στους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν και έφεραν νίκες στη χώρα και επέστρεψαν χθες σε μια χώρα λίγο ακόμα πιο πονεμένη από αυτήν που άφησαν όταν ξεκίνησαν το ταξίδι τους, αλλά και σε αυτούς που συμμετείχαν και ενώ πάλεψαν και αγωνίστηκαν ηττήθηκαν ή και αδικήθηκαν.

Σε όλους αυτούς τους μαχητές θα ήθελα να πω το εξής: Η Ελλάδα γεμίζει «φως» όχι μόνο από τις νίκες αλλά και από την ανιδιοτελή προσπάθεια του καθένα στο πεδίο που δίνει τη μάχη του. Στους Ολυμπιακούς αγώνες δεν έχουμε νικητές και ηττημένους, έχουμε αγωνιστές που με τη αέναη προσπάθειά τους προβάλλουν τις Ολυμπιακές αξίες και το αίσθημα της αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή