Απίθανος Εμμανουήλ Καραλής: «Διέλυσε» το πανελλήνιο ρεκόρ στο Diamond League

Στίβος: Εκπληκτικός ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε «σκόνη και θρύψαλα» το πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα έξι μέτρα στο Diamond League της Σιλεσίας.  

Εμμανουήλ Καραλής
EUROKINISSI PHOTOPRESS AGENCY
2'

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Παρισιού έδειξε σε ακόμα έναν αγώνα ότι είναι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του.

Ο Καραλής πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα του και συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ που ανήκε κι αυτό σε εκείνον. Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ήταν τα 5,93μ. που είχε κάνει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Βόλου στις 29 Ιουνίου. Στο Diamond League στη Σιλεσία έγραψε εκ νέου ιστορία!

Ο «Manolo» πέρασε με την πρώτη τα 5μ.62, τα 5μ.72, τα 5μ.82, με τη δεύτερη τα 5μ.92 και με την τρίτη τα έξι μέτρα.

Δείτε video την ιστορική προσπάθεια του Εμμανουήλ Καραλή

Στο πάνθεον του επι κοντώ ο «Manolo»!

Ο Καράλης έγινε ο 29ος αθλητής όλων των εποχών που ξεπερνά τα 6 μέτρα και φυσικά μπήκε στο πάνθεον των κορυφαίων αλτών του επί κοντώ σε όλο τον κόσμο! Ο «Manolo» πέτυχε το συγκεκριμένο επίτευγμα στην πέμπτη του φετινή προσπάθεια να ξεπεράσει τα 6 μέτρα, δείχνοντας ξανά την κλάση του!

Ο 25χρονος άλτης ξεκίνησε τον αγώνα του από τα 5,62 μ. και ξεπέρασε διαδοχικά με την πρώτη τα 5,72 μ. και 5,82 μέτρα. Στα 5,92 μ. χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια και στη συνέχεια πέρασε με την τρίτη τα 6,00 μ. και πραγματικά τρελάθηκε! Όπως ήταν λογικό μετά τα 6,00 μ. δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στον αγώνα του.

Ο αγώνας του επί κοντώ όμως στη Σιλέσια θα μείνει στην ιστορία και για έναν επιπλέον λόγο! Αυτός είχε να κάνει με ένα ακόμη ρεκόρ. Ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ από τον συνήθη… ύποπτο, τον Σουηδός Άρμαντ Ντουπλάντις που ξεπέρασε τα 6,26 μέτρα. Δεύτερος ήταν ο Αμερικανός Σαμ Κέντρικς με 6,00 μ. και κάπως έτσι οι Πολωνοί είδαν την πρώτη τριάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού να «λάμπει» και στο στάδιο του Χορζόφ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή