Παραολυμπιακοί Αγώνες: Το εντυπωσιακό μήνυμα των χορευτών με αναπηρία

Στην τελετή έναρξης των αγώνων στο Παρίσι, συμμετείχαν χορευτές σε αναπηρικό αμαξίδιο θέλοντας να δείξουν πως όλοι έχουν δικαίωμα στη συμμετοχικότητα της κοινωνίας.

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Το εντυπωσιακό μήνυμα των χορευτών με αναπηρία
1'

Η αρχή των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, έγινε με την τελετή έναρξης που διεξήχθη κι αυτή εκτός Σταδίου. Οι Γάλλοι πέρα απ’ τις εντυπωσιακές επιδείξεις με τα αεροπλάνα να σχηματίζουν την τρικολόρ σημαία στον ουρανό, θέλησαν να δείξουν πως δεν γίνεται να συζητάμε για κοινωνία συμμετοχικότητας, αλλά συγχρόνως να αποκλείονται τα άτομα με αναπηρία.

Σε αυτό το πλαίσιο, το εντυπωσιακό χορευτικό που συγκίνησε καθώς συμμετείχαν άτομα που βρίσκονται σε αναπηρικό αμαξίδιο. Στέλνοντας το μήνυμα για την ανάγκη ένταξής τους στην κοινωνία. Καθώς μέσω των χορευτικών τους κινήσεων, έδειξαν την ικανότητά τους.

Υπεύθυνος για αυτό το χορευτικό ήταν ο Σουηδός διάσημος χορογράφος, Αλεξάντερ Έκμαν. Ο οποίος έχει στο παλμαρέ του 50 δημιουργίες και συνεργασίες με κορυφαία μπαλέτα.

Πρώτη φορά στην τεράστια καριέρα του, συνεργάστηκε με άτομα με αναπηρία. Συγκεκριμένα οι 16 από τους συνολικά 140 ήταν τέτοια άτομα.

«Είναι εξαιρετικοί, πιο ικανοί από πολλούς ικανούς ανθρώπους, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά», είπε ο Σουηδός.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή