Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στα προημιτελικά η Μέτζου, 11ος στο ντεμπούτο του ο Λεργιός

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Χρυσή Μόρφη Μέτζου προκρίθηκε στα προημιτελικά της κατηγορίας BC4 του μπότσια, ενώ ο Αλέξανδρος Λεργιός κατέλαβε την 11η θέση στα 100μ. ελεύθερο στην κατηγορία S5.

Χρυσή Μόρφη Μέτζου
paralympic.gr
2'

Η Μέτζου έκανε το «2 στα 2» στον πρώτο όμιλο και πήρε το ένα από τα δύο εισιτήρια για τις «8».

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 7-0 επί της Μάγιο Αγιέρ από την Ισπανία, ενώ νωρίτερα είχε επικρατήσει επί της Αναμαρία Αράμπασιτς (Κροατία) με 5-4. Την Παρασκευή (30/8, 18:00) θα παίξει με την Κολομβιανή, Λέιντι Τσίκα, που επίσης έχει δύο νίκες. Αντίθετα, η Άννα Ντέντα άρχισε με ήττα τη δική της προσπάθεια καθώς δεν τα κατάφερε κόντρα στην Αργεντινή Στεφανία Φεράντο από την οποία έχασε 8-2.

Όσον αφορά στον Λεργιό κολύμπησε στην 1η προκριματική σειρά και ολοκλήρωσε το 100αρι σε 1:23.01 για να καταταγεί συνολικά 11ος με την πρόκριση στον τελικό να κλείνει στο 1:20.13.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θα μπορούσα λίγο καλύτερα, αλλά οκ. Για πολύ λίγο έχασα την 8άδα αλλά αυτό δεν με στεναχωρεί γιατί στοχεύω σε άλλο αγώνισμα, το οποίο είναι τα 50μ πεταλούδα. Εκεί ευελπιστώ να είμαι ακόμα ψηλότερα και θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Ο χρόνος που έκανα τώρα το πρωί είναι αυτός που κάνω σχεδόν δύο χρόνια για πρωί. Φυσικά το ρεκόρ μου είναι πιο χαμηλά, αλλά για πρωί είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Το ότι βρίσκομαι εδώ μου δημιουργεί το συναίσθημα ότι μαζί μου κουβαλάω και άλλους, διότι για να φτάσει κάποιος είτε στους Ολυμπιακούς είτε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες δεν μπορεί να το κάνει μόνος του. Ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου και τον προπονητή μου που με στήριξαν και με έφεραν σε αυτή την διοργάνωση», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή