Καλλιτεχνική κολύμβηση: Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Καράγγελου! – Ο εθνικός ύμνος ακούστηκε στο Περού

Καλλιτεχνική κολύμβηση: Τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα, με την Ζωή Καράγγελου να ανεβαίνει στην κορυφή του κόσμου στο ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων / νεανίδων.

Ζωή Καράγγελου
KOE
1'

Η 19χρονη αθλήτρια κατέκτησε ένα ιστορικό χρυσό για την ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση στη διοργάνωση που διεξάγεται στη Λίμα του Περού.

Η Καράγγελου επανέλαβε την εξαιρετική εμφάνιση που έκανε στα προκριματικά (ήταν επίσης πρώτη) κι ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η Ελληνίδα εκτέλεσε υπέροχα το πρόγραμμά της με θέμα «Witch», βαθμολογήθηκε με 283,2958 β. και αναδείχθηκε πρώτη, υψώνοντας την ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό και με τον εθνικό ύμνο να ακούγεται στο μακρινό Περού!

Η νίκη της εξελίχθηκε σε… θρίλερ, καθώς η διαφορά της από την Μαρλούς Στεενμπέεκ ήταν ελάχιστη! Η Ολλανδή κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 283.1460β., ενώ πολύ κοντά βρέθηκαν επίσης η «χάλκινη» Κινέζα Χουιγιουάν Σου (282.0334β.) και η Ισπανίδα Ισαμπέλ Θούι (τέταρτη με 281.2729β.).

Το Παγκόσμιο της Λίμα ολοκληρώνεται το απόγευμα (18:00 ώρα Ελλάδας) με τον τελικό στο ελεύθερο πρόγραμμα του ομαδικού, όπου η εθνική είχε περάσει με την τέταρτη καλύτερη βαθμολογία.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή