Ο Απόστολος Τσιτσιπάς έσπασε τη σιωπή του για τον «χωρισμό» με τον Στέφανο - «Να καταλάβει τι θέλει»

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς έχει αναλάβει την προπόνηση του τρίτου γιου του, Παύλου και στο περιθώριο τουρνουά στην Ισπανία μίλησε για την απόφαση που πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς έσπασε τη σιωπή του για τον «χωρισμό» με τον Στέφανο - «Να καταλάβει τι θέλει»
AP.
3'

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι το μεγάλο αστέρι του τένις στην οικογένειά του, αλλά δεν είναι και ο μοναδικός που ασχολείται με το άθλημα. Όλοι γνωρίζουν και τον αδερφό του Πέτρο, αλλά λίγοι ξέρουν πως στο προσκήνιο βρίσκεται σταδιακά και ο 19χρονος Παύλος Τσιτσιπάς.

Ο οποίος βρίσκεται στη Μαδρίτη μαζί με τον πατέρα του Απόστολο, για τα προκριματικά του τουρνουά Futures.

Στο περιθώριο της παρουσίας τους εκεί, ο Απόστολος Τσιτσιπάς παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα tennistourtalk.com, μιλώντας για το τέλος της συνεργασίας του με τον Στέφανο.

«Δεν είναι η πρώτη φορά. Ο Στέφανος αποφάσισε ότι για κάποιο διάστημα θέλει απλώς να είμαι ο πατέρας του και να μην λαμβάνω μέρος στις προπονήσεις. Είναι στο χέρι του να αποφασίσει πώς αισθάνεται, πρέπει να το σεβαστώ. Πρέπει, επίσης, να καταλάβει τι θέλει, έχει τον χώρο του.

Κάποια στιγμή μπορεί να έρθει ξανά σ' εμένα και να μου πει "θέλω να προπονούμαι μαζί σου, διότι μου αρέσει ο τρόπος που με καθοδηγείς". Ποτέ δεν ξέρεις. Είναι παιδί μου και ποτέ δεν θα σταματήσω να είμαι ο πατέρας του, υποθέτω (σ.σ. χαμογελά)».

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς ανέφερε πως μιλάει καθημερινά με τον Στέφανο και πρόσθεσε σχετική με την προπονητική κατάσταση του γιου του: «Είναι με τον κάπτεν της ομάδας Davis Cup τώρα (σ.σ. τον Δημήτρη Χατζηνικολάου). Είμαστε συνεργάτες στην εθνική Ελλάδας. Στο παρελθόν είχε και άλλους προπονητές, είναι δική του απόφαση. Το κόουτσινγκ είναι κάτι προσωπικό. Οι αρχές είναι ίδιες αλλά το στυλ παιχνιδιού είναι διαφορετικό, όπως και το κόουτσινγκ. Θα πάρει κάποιον χρόνο για έναν άλλο προπονητή να κάνει τις σωστές προσαρμογές για να τον καθοδηγήσει».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Παύλο Τσιτσιπά και την προπόνησή του: «Όταν πρόκειται για τα παιδιά σου, δεν έχει διαφορά. Η δέσμευση της ζωής μου είναι να βοηθήσω την οικογένειά μου, μέχρι να πάρουν όλοι τον δρόμο τους, να βρουν θέση σε αυτό που διάλεξαν. Μετά είναι στο χέρι τους, αν θέλουν να με έχουν κοντά τους είναι κάτι υπέροχο, αν θέλουν να με έχουν κοντά τους πιο περιστασιακά, είναι πάλι υπέροχο. Είναι χαρά μου να τους βλέπω. Έχουν μεγαλώσει και έχουν γίνει ωραίοι άνθρωποι, ωραίοι ενήλικες».

Ρωτήθηκε στη συνέχεια αν το πλάνο του τώρα είναι να ταξιδεύει με τον Παύλο: «Πιθανότατα ναι, του έλειπε η επικοινωνία μας. Θα δούμε. Θα ετοιμάσω και μια τενιστική επιχείρηση, θα ήθελα να βοηθήσω στην εξέλιξη παικτών. Θα ήταν κάτι υπέροχο για μένα, κάτι που μου αρέσει πολύ. Έχω τη δική μου φιλοσοφία και νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω στην εξέλιξη των παικτών. Επίσης, έχω τη δική μου πορεία και τον δικό μου τρόπο κατανόησης πραγμάτων. Θα ήταν ενδιαφέρον σε ένα βαθμό να δώσω κάτι στο άθλημα πριν ολοκληρώσω την καριέρα μου».

Όσο για τα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του Παύλου Τσιτσιπά, ανέφερε: «Είναι προφανώς πολύ δυνατός και έχει μεγάλο σερβίς. Έχει όμορφο forehand. Προσπαθεί να παίξει το παιχνίδι γύρω από τη δύναμη που έχει. Σίγουρα πρέπει να δουλέψει πολύ. Είναι ένας νέος παίκτης που πρέπει να δουλέψει πολύ με τη σωματική του κατάσταση. Αναπτύσσεται τώρα και νομίζω ότι ίσως σε ένα χρόνο μπορεί να συγκεντρώσει όλα τα πράγματα και να είναι σε θέση να παίξει με τον τρόπο που υποτίθεται ότι θα παίξει».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή