Πόλο, Euro Cup: Ήττα στο φινάλε για Παναθηναϊκό από τη Γιουγκ

Πόλο: Ο Παναθηναϊκός έκανε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην κάτοχο του τίτλου Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, αλλά ηττήθηκε 17-15 στον τελευταίο αγώνα του 6ου προκριματικού ομίλου του Euro Cup.

Παναθηναϊκός Πόλο
Στα... μάτια κοίταξε την πανίσχυρη κροατική ομάδα ο Παναθηναϊκός
pao1908.com
2'

Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη, είχε εξασφαλίσει από το Σάββατο (28/09) την πρόκριση στη φάση των ομίλων, πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της απέναντι στους πολύ ισχυρούς Κροάτες των οκτώ ευρωπαϊκών τροπαίων, αλλά «λύγισε» στην τελευταία περίοδο και κατέλαβε τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Παρά την απουσία του τιμωρημένου Νίκου Παπασηφάκη και την αποβολή του Μάριου Χατζηγούλα με τρεις ποινές, ήδη από την πρώτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε εξαιρετικά ανταγωνιστικός, με τον Παπανικολάου να κυριαρχεί στα 2μ. και τον Βίκτορ Ράσοβιτς να αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» με έξι γκολ.

Αν και δέχθηκαν κάποια εύκολα γκολ στην κόντρα, οι «πράσινοι» κατόρθωσαν να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων (4-2, 7-5, 8-6, 10-8) και να μπουν προηγούμενοι 12-11 στο τελευταίο οκτάλεπτο, μετά από μία εντυπωσιακή τρίτη περίοδο, στην οποία σημειώθηκαν συνολικά δώδεκα γκολ (έξι εκατέρωθεν).

Στο φινάλε, η έμπειρη Γιουγκ μπόρεσε με ένα σερί 4-0 να φέρει το ματς στα μέτρα της, με κορυφαίο τον διεθνή Κροάτη Μάρκο Ζούβελα (επτά γκολ), και να πάρει τη νίκη και την πρωτιά στον όμιλο.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-2, 6-6, 6-3

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Ριστίσεβιτς, Πορτοκάλης, Νικολαϊδης, Παπανικολάου 2, Γεωργαράς 3, Αλβέρτης 1, Κουρούβανης 2, Σγουρίδης, Χατζηγούλας, Σκλήρας, Αγκόρτσας 1, Ράσοβιτς 6, Ασβέστης.

Πρόκριση για Απόλλωνα Σμύρνης

Ο Απόλλων Σμύρνης «σφράγισε» με επιβλητικό τρόπο την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Euro Cup υδατοσφαίρισης ανδρών, συντρίβοντας 15-5 την ισπανική Σαντ Αντρέου, στο τελευταίο παιχνίδι του για την προκριματική φάση.

Η «αμφίβια ταξιαρχία» κατέλαβε την προνομιούχο δεύτερη θέση του 4ου ομίλου, πίσω από την οικοδέσποινα Μλάντοστ Ζάγκρεμπ, και εξασφάλισε το εισιτήριο για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Παρά το λογικό άγχος, αφού ουσιαστικά επρόκειτο για νοκ-άουτ αναμέτρηση, το συγκρότημα του Πέταρ Ραντάνοβιτς δεν άργησε να επιβάλλει τη δεδομένη ανωτερότητά του. Μετά το αρχικό 2-2, οι «κυανόλευκοι» έκαναν ένα σερί 5-0, έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι 7-2 και συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, μην επιτρέποντας στους Ισπανούς να διεκδικήσουν οτιδήποτε από το παιχνίδι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραραν όλοι οι παίκτες γηπέδου του Απόλλωνα, ενώ στο τελευταίο οκτάλεπτο αγωνίστηκε και ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας, Κώστας Λιμαράκης, αντικαθιστώντας τον Στέφανο Γαλανόπουλο.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 3-0, 6-1, 2-2

Η σύνθεση του Απόλλωνα: Γαλανόπουλος, Μπραϊμης 2, Μπογκντάνοβιτς 2, Ράντοβιτς 1, Τρούλος 2, Δίπλαρος 1, Καπότσης 1, Χονδροκούκης 1, Φώσκολος 1, Γαρδίκας 1, Ρομπόπουλος 2, Σολανάκης 1, Λιμαράκης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή