Άρης: Όπως το ‘70’!

Άρης: Οι «κίτρινοι» ψάχνουν τίτλο μετά από 51 ολόκληρα χρόνια και βρίσκουν ομοιότητες με την τελευταία τους επιτυχία!

Ανεξάρτητα απ’ το τι πιστεύει ο καθένας, ο Άρης είναι ένα απ’ τα σημαντικότερα κλαμπ της Ελλάδας. Ένας σημαντικός σύλλογος, με μεγάλη οπαδική μάζα κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Για τους «κίτρινους» το να είναι 51 χρόνια μακριά απ’ τους τίτλους, δεν είναι και μικρό πράγμα!

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε χαμένους τελικούς στο Κύπελλο, ενώ στο Πρωτάθλημα έφτασε πολύ κοντά το 1980, όταν τελικά έχασε το τρόπαιο στο μπαράζ του Βόλου απ’ τον Ολυμπιακό.

Η τελευταία επιτυχία των «κίτρινων» ήταν στο μακρινό 1970. Οι περισσότεροι φίλοι του Άρη, είτε δεν είχαν γεννηθεί είτε δεν θυμούνται εκείνη την επιτυχία της ομάδας τους. Η ανάγκη για έναν τίτλο, λοιπόν, είναι τεράστια!

Η φετινή ομάδα του Άρη είναι δίχως άλλο μία απ’ τις καλύτερες που είχαν οι Θεσσαλονικείς απ’ το 1970 μέχρι και σήμερα! Το Πρωτάθλημα είναι απίθανο να το διεκδικήσει μια και ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει. Στο Κύπελλο όμως, πιστεύουν οι «κίτρινοι» πως έχουν τα φόντα να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα!

Η κλήρωση με τον Ολυμπιακό έκανε αρκετούς να θεωρούν πως η τύχη γύρισε την πλάτη στους «κίτρινους». Όμως πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως πρόκειται για… σημάδι της μοίρας! Όπως είχε συμβεί το 1970 δηλαδή, να συμβεί και φέτος!

Τότε λοιπόν, στα ημιτελικά (σε αντίθεση με φέτος που είναι στους «8») ο Άρης κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (νωρίτερα στο θεσμό είχε αποκλείσει τον Πρωταθλητή εκείνης της χρονιάς, Παναθηναϊκό). Εκτός έδρας επικράτησε 1-0 και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Το γκολ είχε σημειώσει ο Παπαϊωάννου.

Στο μεγάλο τελικό οι «κίτρινοι» κοντραρίστηκαν με τον αιώνιο αντίπαλό τους, ΠΑΟΚ! Το ματς είχε διεξαχθεί στο Καυτανζόγλειο στις 28 Ιουνίου του 1970. Ο Κεραμιδάς σκόραρε για τους «κίτρινους» στο 8’, ενώ ο Κούδας έχασε πέναλτι στο 33’. Το 1-0 παρέμεινε και ο Άρης κατέκτησε το Κύπελλο! Το μοναδικό της ιστορίας του!

Στη Θεσσαλονίκη αυτό που συζητούν όλοι, είναι πως τώρα είναι η ευκαιρία! Όπως το 1970 ήρθε το τρόπαιο αποκλείοντας σημαντικούς αντιπάλους, θεωρούν οι «κίτρινοι» πως η… μοίρα τους έβαλε δύσκολα φέτος, για να τους επιβραβεύσει στο τέλος! Ο χρόνος θα δείξει αν έχουν δίκιο…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.496 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 17 νεκροί σε 24 ώρες, στους 284 οι διασωληνωμένοι