Premier League: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων – Οι προπονητές ζητούν εμβολιασμούς

Premier League: Αυξημένα ήταν τα κρούσματα στον τρίτο κύκλο εξετάσεων στο αγγλικό πρωτάθλημα, κάτι που προκαλεί ανησυχία στη διοργανώτρια αρχή.

Premier League Πρεμιερ Λιγκ
AP Images
2'

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Premier League, 16 άτομα βρέθηκαν θετικά στον τελευταίο γύρο εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν σε 3.060 παίκτες και μέλη των συλλόγων.

Ο αριθμός που αφορά στο διάστημα 16-22 Αυγούστου δεν είναι μεγάλος, ωστόσο η αύξηση που υπήρξε προκαλεί προβληματισμό, καθώς τις δύο προηγούμενες εβδομάδες καταγράφηκαν συνολικά 20 κρούσματα.

«Σύμφωνα με τις διατάξεις εξετάσεων στην υγειονομική περίθαλψη, η Premier League θα χρησιμοποιήσει rapid test αυτή τη σεζόν και, όποιος βρεθεί θετικός, θα κάνει στη συνέχεια PCR για να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα» ανέφερε η Premier League.

Μεταξύ των παικτών που βρέθηκαν θετικοί την περασμένη εβδομάδα ήταν ο Κρίστιαν Πούλισικ της Τσέλσι και ο Μπεν Γουάιτ, ο νέος άσος της Άρσεναλ, με τους δύο παίκτες να χάνουν το λονδρέζικο ντέρμπι της Κυριακής, στο οποίο η Τσέλσι επικράτησε με 2-0 και «σκαρφάλωσε» στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι επιθετικοί της Άρσεναλ, Πιερ-Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ και Αλεξάντρ Λακαζέτ ήταν μεταξύ των τεσσάρων κρουσμάτων του συλλόγου πριν από μια εβδομάδα, αλλά ο πρώτο επέστρεψε στην αγωνιστική δράση.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι προπονητές των ομάδων μιλούν δημόσια για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Μετά τους Μικέλ Αρτέτα, Νούνο Εσπίριτο Σάντο, Στιβ Μπρουκς και Γκρέιαμ Πότερ, το ίδιο έπραξε κι Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος τον Απρίλιο του 2020 είχε χάσει τη μητέρα του από κορονοϊό.

«Πιστεύω ότι οι γιατροί και τα ιατρικά επιτελεία μπορούν να το κάνουν ώστε οι παίκτες να ξέρουν τι χρειάζεται να κάνουν για να προστατεύσουν τους ίδιους, την οικογένειά τους και την υπόλοιπη κοινωνία. Ουδείς όμως μπορεί να τους υποχρεώσει να εμβολιαστούν», τόνισε αρχικά ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, για να προσθέσει: «Νομίζω πως ο καλύτερος τρόπος είναι να τους εξηγήσουμε τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα που έχει ο εμβολιασμός».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.628 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 34 νεκροί σε 24 ώρες, στους 319 οι διασωληνωμένοι

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή