Θλίψη στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο Λάμπης Κουιρουκίδης - Ήταν ο μεγαλύτερος εν ζωή βετεράνος της ομάδας

Θλίψη σκόρπισε στον ΠΑΟΚ η είδηση του θανάτου του μεγάλου «άσου» του παρελθόντος, Λάμπη Κουιρουκίδη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

ΠΑΟΚ
Intime
1'

Ο Κουιρουκίδης είχε γεννηθεί στις 22 Δεκεμβρίου 1930, τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυση του ΠΑΟΚ κι ήταν ο μεγαλύτερος εν ζωή βετεράνος ποδοσφαιριστής του συλλόγου.

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Δράμα με την τοπική Δόξα, ενώ μετακόμισε στον ΠΑΟΚ το 1953. Με την παρουσία του έδωσε, στα «πέτρινα» χρόνια του '50, ώθηση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ώστε αυτή να αποκτήσει στα μέσα αυτής της δεκαετίας (1953-1956) τον τίτλο της «χρυσής ομάδας» για το βορειοελλαδικό ποδόσφαιρο.

Συγκρότησε μαζί με τους Γιεντζή και Παπαδάκη μία εξαιρετική τριπλέτα η οποία έμεινε ονομαστή για την επιθετική της αποτελεσματικότητα με την πάροδο των χρόνων.

Ο Λαμπης Κουιρουκίδης σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 1960 λόγω διαδοχικών τραυματισμών, αλλά έμεινε στην ιστορία του ΠΑΟΚ για την τεράστια προσφορά του στην ομάδα σε αυτά τα επτά χρόνια της παρουσίας του. Η κηδεία του θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη (15/9).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πτώση αεροσκάφους Τσέσνα στη Σάμο: Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες

Ανατροπή με την ΚΥΑ για τους κλειστούς χώρους - Τι θα ισχύσει για τους ανεμβολίαστους ανήλικους

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χυδαίο μήνυμα που έστειλε σε θύμα του - Πώς του στοίχισε την αποφυλάκισή του

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή