Εθνική Ελλάδας: Η δεύτερη ευκαιρία μέσω του Nations League - Έτσι θα πάει στο Euro 2024

Η Εθνική Ελλάδας δεν τα κατάφερε με την Ολλανδία στην «OPAP Arena», αλλά έδειξε ότι μπορεί να τα καφέρει να βρεθεί στο Euro 2024, μέσω της δεύτερης ευκαιρίας του Nations League.

Εθνική Ελλάδας: Η δεύτερη ευκαιρία μέσω του Nations League - Έτσι θα πάει στο Euro 2024
1'

Η Εθνική Ελλάδας είχε μπροστά της μια τεράστια πρόκληση για απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 κόντρα στην Ολλανδία, αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι διεθνείς έκαναν κατάθεση ψυχής, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έπιανε τα… άπιαστα, αλλά στο τέλος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έμεινε με άδεια χέρια.

Η Ολλανδία «κλείδωσε» το δεύτερο εισιτήριο για το Euro 2024 από τον 2ο όμιλο, αφήνοντας στην τρίτη θέση την Ελλάδα.

Πλέον, όμως, η Εθνική θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας, μέσω των playoffs του Nations League.

Οι διεθνείς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ομάδες της League C που δεν κατάφεραν να περάσουν μέσω των προκριματικών.

Έτσι, με τα τωρινά δεδομένα (τα οποία δύσκολα θα αλλάξουν), η Εθνική Ελλάδας θα υποδεχθεί στην OPAP Arena το Καζακστάν στον έναν από τους δύο ημιτελικούς στις 21 Μαρτίου και εφόσον η «γαλανόλευκη» περάσει στον τελικό των play off που θα διεξαχθεί στις 26 Μαρτίου, θα γίνει κλήρωση για το αν θα είναι γηπεδούχος ή φιλοξενούμενη.

Αναλυτικά:

21 Μαρτίου 2024

  1. Γεωργία - Λουξεμβούργο
  2. Ελλάδα - Καζακστάν

26 Μαρτίου 2024

  • Τελικός (Νικητής 1 – Νικητής 2)

Επιλαχούσες: Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε, Σκόπια, Βόρεια Ιρλανδία, Κύπρος, Λευκορωσία, Λιθουανία, Γιβραλτάρ, Εσθονία. Απευθείας πρόκριση από τη League C μέσω των προκριματικών έως τώρα: Τουρκία, Σλοβακία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή