Ολυμπιακός: Στα χνάρια Παναθηναϊκού και ΑΕΚ - Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα που φτάνει σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά τον Παναθηναϊκό (τρεις φορές) και ΑΕΚ (μια φορά).

Ολυμπιακός: Στα χνάρια Παναθηναϊκού και ΑΕΚ - Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης
2'

Ιστορικές στιγμές ζει το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τη σπουδαία πρόκριση που πήρε ο Ολυμπιακός μέσα στην Πόλη επί της Φενέρμπαχτσε.

Οι Πειραιώτες θα βρεθούν για πρώτη φορά σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κάτι που συνολικά συμβαίνει για 5η φορά.

Ο Ολυμπιακός έγραψε το όνομά του δίπλα σε αυτά του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα που θα παίξει στους «4».

Πλέον ο δρόμος για να ζήσει η Ελλάδα έναν δεύτερο τελικό, αυτόν του Europa Conference League στην «OPAP Arena», θα ανοίξει αν οι Πειραιώτες κάμψουν την αντίσταση της Άστον Βίλα.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο «Βίλα Παρκ» του Μπέρμιγχαμ την Μεγάλη Πέμπτη (2 Μαΐου) και ο δεύτερος στο «Γ. Καραϊσκάκης» μία εβδομάδα αργότερα, στις 9 του μήνα.

Ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί τρεις φορές σε αντίστοιχη θέση, όλες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (Champions League/Πρωταθλητριών), ενώ η ΑΕΚ έχει δει μία φορά το ευρωπαϊκό ταξίδι της να ολοκληρώνεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA.

Συγκεκριμένα, τη σεζόν 1970-71 το «τριφύλλι» είχε αποκλείσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ στον τελικό ηττήθηκε από τον Άγιαξ.

Την αγωνιστική περίοδο 1984-85 ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε στην τετράδα του Πρωταθλητριών από την Λίβερπουλ με δύο ήττες (4-0 και 1-0), ενώ το 1995-96 ο Άγιαξ έδωσε τέλος στα όνειρα του στα ημιτελικά του Champions League με το 3-0 του ΟΑΚΑ, μετά το ιστορικό 1-0 με το γκολ του Βαζέχα στο Άμστερνταμ.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της είχε φτάσει τη σεζόν 1976-77 στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA, όπου αποκλείστηκε από την Γιουβέντους.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή