ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός Super League
EUROKINISSI

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Δείτε τα highlights της νίκης των «κιτρινόμαυρων» επί του «τριφυλλιού» που τους έφερε πιο κοντά στον τίτλο και τις δηλώσεις των Ματίας Αλμέιδα και Φατίχ Τερίμ, μετά το ντέρμπι κορυφής της Super League.

Η ΑΕΚ στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν θύμισε την περσινή ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ και κυριάρχησε κόντρα στον Παναθηναϊκό που εμφανίστηκε ανέτοιμος για ένα τόσο κρίσιμο ντέρμπι.

Οι «κιτρινόμαυροι» έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη, καθώς προηγήθηκαν μόλις στο 7’ με τον Ελίασον, ο οποίος ήταν αυτός που έβαλε και τον επίλογο με το τρίτο τέρμα στο 69’. Ενδιάμεσα, ο Πόνσε είχε εκμεταλλευτεί το τραγικό λάθος του Ακαϊντίν, κάνοντας το 2-0 στο 38’.

Η «Ένωση» με το θρίαμβό της στο ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό έφυγε με +4 στην κορυφή, έχοντας και την ισοβαθμία με τους «πράσινους». Πέρα απ’ αυτή τη διαφορά, ήρθαν και τα αποτελέσματα «δώρο» από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός.

Δείτε τα highlights του ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Αποθέωση για Αλμέιδα – «Τραγουδάνε το επίθετο του πατέρα μου»

Ο Ματίας Αλμέιδα γνώρισε την αποθέωση μετά το τέλος του αγώνα από τον κόσμο της ΑΕΚ. Οι φίλοι της «Ένωσης» φώναζαν ρυθμικά το όνομα του, την ώρα που εκείνος μιλούσε στην CosmoteTV, με τον ίδιο να λέει: «Ο κόσμος τραγουδάει το επίθετο του πατέρα μου, είμαι πολύ ευγνώμων, αλλά από αύριο ετοιμαζόμαστε για ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Ο Αργεντινός τεχνικός μίλησε επίσης...

Για τη νίκη της ΑΕΚ και την εμφάνιση: «Είναι μεγάλη νίκη, προσπαθήσαμε από την αρχή να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο, ήταν ένα ωραίο παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ ήταν 100% συγκεντρωμένη και πήγαινε πρώτη στις μονομαχίες: «Είναι όλα τα παιχνίδια τελικοί, αυτή είναι ιδέα να μπαίνουμε έτσι σε όλα τα παιχνίδια έτσι. Κάποιες φορές φαίνεται κάποιες όχι, αλλά αυτή είναι η ιδέα».

Για την διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους: «Απομένουν τρία παιχνίδια, απέναντι σε τρεις δύσκολες ομάδες, δύο από τους αντιπάλους είναι που επίσης κυνηγούν την πρώτη θέση. Να το χαρούμε σήμερα, αλλά από αύριο δουλειά».

Τερίμ: «Όλοι είδαν το πέναλτι εκτός από τον διαιτητή»

Ο Φατίμ Τερίμ αναφέρθηκε στο πέναλτι που ζήτησε ο Παναθηναϊκός, υπογραμμίζοντας, πάντως, ότι η ομάδα του ηττήθηκε δίκαια. Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Τούρκος τεχνικός...

Για το τι δεν δούλεψε καλά: «Συγχαρητήρια στον αντίπαλό μας πρώτα από όλα. Έπαιξαν καλά κι άξιζαν να πάρουν τη νίκη. Δειχθήκαμε πολύ νωρίς το γκολ και μας χάλασε την ισορροπία. Δεν μπορούσαμε να μπούμε στο ματς, δεν μπορούσαμε να κάνουμε το ματς που θέλαμε. Μπορώ να πω ότι ήταν η πιο κακή εμφάνιση από τη μέρα που έχω έρθει. Εκεί που θα μπορούσαμε να φέρουμε ισορροπία στο ματς ήταν στη φάση με το πέναλτι στον Κώτσιρα. Εκτός από τον Γάλλο διαιτητή το είδαν όλοι οι υπόλοιποι, μόνο αυτός δεν το είδε. Έμεινε Γάλλος σε αυτό το θέμα και δεν το είδε καν. Κι εκτός κι από αυτό δεν ήμασταν πολύ καλοί στο γήπεδο σήμερα Ένα αποτέλεσμα που δεν θέλαμε. Αξίζαμε να χάσουμε σήμερα και αυτό έγινε, γιατί δεν παίξαμε καλά».

Για το τι σημαίνει για τη συνέχεια αυτό το αποτέλεσμα: «Δεν θα επηρεάσει τα υπόλοιπα παιχνίδια αυτό. Έμειναν τρεις αγώνες. Δυσκολέψαμε μόνοι μας τα πράγματα. Μέχρι και τον τελευταίο αγώνα, το τελευταίο σφύριγμα εμείς θα συνεχίσουμε. Στο ποδόσφαιρο μπορούν να γίνουν τα πάντα. Κι εμείς ποτέ δεν τα παρατάμε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Δεν θα πω κάτι άλλο για τον διαιτητή».

Σχετικές ειδήσεις