ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Το «μονοπάτι» του πρωταθλητή ΠΑΟΚ στο νέο Champions League

ΠΑΟΚ Champions League
Intime News

Super League: Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα και θα είναι ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο νέο ανανεωμένο Champions League.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» νίκησε 2-1 τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» και κατέκτησε το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Οι πανηγυρισμοί στην Τούμπα ήταν έξαλλοι και κράτησαν όλο το βράδυ, για τη θριαμβεύτρια ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ ως πρωταθλητής θα έχει την ευκαιρία διεκδικήσει μια θέση στο League Stage του ανανεωμένου Champions League τη σεζόν 2024/25. Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό ταξίδι του από τον δεύτερο προκριματικό γύρο και θα μάθει τον αντίπαλο έναν μήνα μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Η κλήρωση είναι προγραμματισμένη για τις 19 Ιουνίου, όπου θα προκύψει είτε... μονός (δηλαδή ομάδα που ξεκινάει μαζί του από το δεύτερο προκριματικό) ή ζευγάρι του πρώτου προκριματικού που θα έχει βγει από την κλήρωση της 18ης Ιουνίου. Όσον αφορά στους αγώνες, οι πρώτοι θα γίνουν 23-24 Ιουλίου, ενώ οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για το διήμερο, 30-31 Ιουνίου.

Η κλήρωση του τρίτου προκριματικού θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίου, ενώ τα ματς 6-7 Αυγούστου και 13 Αυγούστου. Όσον αφορά στα playoffs του Champions League, η κλήρωση είναι προγραμματισμένη για τις 5 Αυγούστου, με τα ματς να διεξάγονται 20-21 και 27-28 Αυγούστου.

Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να βρίσκεται στις seeded teams (βλ. ισχυρές) και στις τρεις κληρώσεις. Σε περίπτωση μιας πρόκρισης θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Conference League, με δύο προκρίσεις θα βρεθεί στο Europa League, ενώ με τρεις θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο νέο Champions League.

Σχετικές ειδήσεις