ΑΕΚ: Κινείται νομικά για τους βανδαλισμούς στην OPAP Arena από φιλάθλους του Ολυμπιακού

Η ΑΕΚ στρέφεται εναντίον όσων βανδάλισαν την OPAP Arena κατά τη διάρκεια του τελικού του Conference League, Ολυμπιακός - Φιορεντίνα.
ΑΕΚ: Κινείται νομικά για τους βανδαλισμούς στην OPAP Arena από φιλάθλους του Ολυμπιακού
2'

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στον τελικό του Europa Conference League, με τουλάχιστον 15.000 φιλάθλους να δίνουν το «παρών» στην Opap Arena και να πανηγυρίζουν την κατάκτηση της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης της UEFA.

Δεν έλειψαν, ωστόσο, οι άσχημες εικόνες και τα έκτροπα από κάποιους οπαδούς, οι οποίοι προκάλεσαν ζημιές στην έδρα της ΑΕΚ.

Ξήλωσαν καθίσματα, πόρτες, βανδάλισαν αρκετούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων που είναι οι τουαλέτες και έγραψαν υβριστικά συνθήματα σε τοίχους.

Η UEFA αναμένεται να ανοίξει πειθαρχική δίωξη εις βάρος των υπεύθυνων ομάδων ή ακόμα και των προσώπων για τους βανδαλισμούς αυτούς, ωστόσο και η ίδια η ΑΕΚ «έχει ξεκινήσει ήδη τις δικές της ενέργειες προκειμένου να της γνωστοποιηθούν τα στοιχεία των δραστών», όπως διευκρινίζεται από πλευράς των κιτρινόμαυρων.

Παράλληλα από την Ένωση τόνιζαν πως είναι αποφασισμένοι «να στραφούν εναντίον όσων βανδάλισαν την OPAP Arena τόσο σε αστικό επίπεδο για τη λήψη αποζημιώσεων, όσο και σε ποινικό, για την αποβολή τους από τα γήπεδα και τη βαριά ποινική τους τιμωρία».

Ήδη η ΑΕΚ έχει στην κατοχή της ονόματα προσώπων που πήραν μέρος στους βανδαλισμούς μέσω των αναρτήσεων που έγιναν στα social media, αλλά παράλληλα θα πάρει στα χέρια της και το υλικό από σύστημα ασφαλείας, το οποίο στον τελικό ήταν υπό τον έλεγχο της UEFA.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ως όφειλε, κατέγραψε όσα συνέβησαν και γι' αυτό ήδη από σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης, προκειμένου η «OPAP Arena» να καθαριστεί και να παραδοθεί στην ΑΕΚ, όπως ήταν πριν τον τελικό του Europa Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή