Κριστιάνο Ρονάλντο: Νέο ασύλληπτο ρεκόρ για τον CR7 - Ξεκίνησε σαν σήμερα κόντρα στην Ελλάδα το 2004

H γκολάρα που πέτυχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 3-0 επί της Ιρλανδίας ήταν ιστορική και συνδέεται με το έπος της Εθνικής Ελλάδας στην Πορτογαλία.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Νέο ασύλληπτο ρεκόρ για τον CR7 - Ξεκίνησε σαν σήμερα κόντρα στην Ελλάδα το 2004
ΑΠΕ - ΜΠΕ
2'

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο διανύει το 40ό έτος της ζωής του, αλλά συνεχίζει να μαγεύει τα πλήθη και να σπάει ρεκόρ που κανείς δεν ήξερε πως υπήρχαν.

Στο τελευταίο φιλικό της εθνικής Πορτογαλίας πριν από το Euro 2024 (πρεμιέρα στις 18 Ιουνίου απέναντι στην Τσεχία), ο CR7 πέτυχε δύο γκολ στο 3-0 επί της Ιρλανδίας, ένα εκ των οποίων ήταν καταπληκτικό.

Δεν ήταν μόνο τα δύο γκολ που σημείωσε στο δεύτερο μέρος ο Κριστιάνο Ρονάλντο (άνοιξε το σκορ στο 18' ο Ζοάο Φέλιξ), ούτε το γεγονός πως έφτασε τα 131 με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και τα 896 συνολικά στην καριέρα του.

Το σπουδαίο ρεκόρ έχει να κάνει με το γεγονός πως είναι πλέον ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου που σκοράρει για 21 σερί χρονιές με το εθνόσημο στο στήθος!

Μάλιστα, η Εθνική Ελλάδας έχει ξεχωριστή θέση σε αυτό το ρεκόρ, μιας και το πρώτο γκολ του με την Πορτογαλία καταγράφεται το 2004. Και συγκεκριμένα, σαν σήμερα, πριν 20 χρόνια στις 12 Ιουνίου, στη μεγάλη νίκη της γαλανόλευκης στην πρεμιέρα του Euro 2004, που ήταν η αρχή για το ανεπανάληπτο έπος!

«Είναι καλό να έχεις τα πόδια σου στο έδαφος, αλλά με το μυαλό σου προς τον ουρανό, δηλαδή να ονειρεύεσαι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Ονειρευόμαστε και είμαστε προετοιμασμένοι. Πρέπει να το κάνεις βήμα-βήμα, αλλά τα όνειρα είναι... δωρεάν. Εχουμε το ταλέντο, αλλά όπως λέω συχνά, το ταλέντο πρέπει να δουλέψει, κανείς δεν σου δίνει τίποτε. Και η ομάδα είναι έτοιμη να δουλέψει.

Ξέρω ότι δεν έχω πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Και όπως λένε στην Ισπανία, κάθε χρόνος είναι ένα δώρο που περνά και μπορώ να συνεχίσω να παίζω. Το να παίζω μετά τα 35 ή τα 36 είναι ήδη δώρο, τώρα είμαι 39 και κάθε χρόνο προσπαθώ να το απολαμβάνω. Το σημαντικό είναι να είμαι καλά σωματικά και ψυχικά, για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα. Και όπως ήδη γνωρίζετε, με ενώνει μια αιώνια αγάπη για την εθνική ομάδα.

Είμαι εδώ 20 χρόνια και θέλω απλώς να συνεχίσω. Είμαι ερωτευμένος με το ποδόσφαιρο. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό, φανταστείτε στο Euro με την Πορτογαλία, νιώθω υπερήφανος. Είναι ένα όνειρο, όπως όταν ήμουν 20 ετών», τόνισε στις δηλώσεις του μετά από το ματς ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή