Εθνική Ελλάδας: Συμφωνία με Ιβάν Γιοβάνοβιτς - Νέος προπονητής για δύο χρόνια

Εθνική Ελλάδας: Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ο νέος τεχνικός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας στο ποδόσφαιρο
2'

Ο Σέρβος προπονητής αναμένεται να αναλάβει επίσημα - σε λίγες εβδομάδες - την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος θα αναλάβει την προεδρία της ΕΠΟ μετά τις εκλογές της 22ας Ιουλίου, όπου είναι ο μοναδικός υποψήφιος, ήρθε σε συμφωνία με τον πρώην κόουτς του Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες τα… βρήκαν σε όλα και ο έμπειρος κόουτς θα βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο δύο ετών με την Ομοσπονδία, έχοντας ως βασική αποστολή να επαναφέρει την εθνική ομάδα της χώρας μας στις μεγάλες διοργανώσεις, έπειτα από πολλά χρόνια.

Πρώτη αποστολή για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα είναι τα ματς στο Nations League, όπου το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» αντιμετωπίζει τις Φινλανδία, Ιρλανδία και Αγγλία στον Β’ Όμιλο της League B της διοργάνωσης της UEFA.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδας στο Nations League:

  • 1η αγωνιστική (7 Σεπτεμβρίου 2024)
    Ελλάδα-Φινλανδία 21:45
  • 2η αγωνιστική (10 Σεπτεμβρίου 2024)
    Ιρλανδία-Ελλάδα 21:45
  • 3η αγωνιστική (10 Οκτωβρίου 2024)
    Αγγλία-Ελλάδα 21:45
  • 4η αγωνιστική (13 Οκτωβρίου 2024)
    Ελλάδα-Ιρλανδία 21:45
  • 5η αγωνιστική (14 Νοεμβρίου 2024)
    Ελλάδα-Αγγλία 21:45
  • 6η αγωνιστική (17 Νοεμβρίου 2024)
    Φινλανδία-Ελλάδα 19:00

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν το τελευταίο διάστημα χωρίς ομάδα, μια και τον Δεκέμβριο αποχώρησε από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, όπου βρέθηκε για 2,5 χρόνια. Νωρίτερα είχε περάσει από τους πάγκους των Νίκη Βόλου, ΑΠΟΕΛ, Ηρακλή, Παναχαϊκή και Αλ Νασρ, ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 είχε συμφωνήσει για τη θέση του προπονητή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά αποχώρησε έπειτα από λίγους μήνες, χωρίς να δώσει ούτε ένα ματς, λόγω του κορονοϊού και του «λουκέτου» που είχε μπει στον αθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή