Euro 2024, Αυστρία - Γαλλία 0-1: Δια πυρός και σιδήρου οι «μπλε» - Ανησυχία για Εμπαπέ

Ένα αυτογκόλ του Βέμπερ ήταν αρκετό για τη νωθρή Γαλλία προκειμένου να πάρει τη νίκη με 1-0 στην πρεμιέρα της στο Euro 2024 κόντρα στη μαχητική Αυστρία. 
Euro 2024, Αυστρία - Γαλλία 0-1: Δια πυρός και σιδήρου οι «μπλε» - Ανησυχία για Εμπαπέ
EPA/FRIEDEMANN VOGEL
2'

Η σκληροτράχηλη Αυστρία έβαλε δύσκολα στη Γαλλία των αστεριών, με τους Γκριεζμάν και Εμπαπέ να ματώνουν κυριολεκτικά, αλλά εν τέλει οι «μπλε» έφτασαν στη νίκη με 1-0.

Περιμένουν ωστόσο να μάθουν πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του νέου άσου της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς υπάρχουν φόβοι για κάταγμα στη μύτη.

Η Γαλλία πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων νωρίς στο παιχνίδι, με τον Εμπαπέ να χάνει την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 9ο λεπτό.

Η Αυστρία από την πλευρά της περίμενε πίσω από την μπάλα και προσπαθούσε να κλέψει μπάλες και με γρήγορη μετάβαση να απειλήσει την εστία του Μενιάν. Όταν το έκανε για πρώτη φορά πολύ καλά στο 36' με τον Μπαουμγκάρντνερ, ο Γάλλος τερματοφύλακας αντέδρασε σωτήρια.

Και δύο λεπτά αργότερα οι «μπλε» πέτυχαν το γκολ που ήθελαν. Ο Εμπαπέ έκανε ωραία προσπάθεια και σέντρα από δεξιά, ο Βέμπερ έβαλε αδέξια το κεφάλι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 56' ο Εμπαπέ έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ για το 2-0, ενώ στο 67' ήταν η σειρά του Τουράμ να μην βρει δίχτυα.

Η Γαλλία δεν πλήρωσε τελικά την αστοχία της, μιας και η μαχητική Αυστρία δεν βρήκε τη μεγάλη ευκαιρία για να τιμωρήσει την αντίπαλό της.

Ωστόσο, οι «μπλε» ανησυχούν για την κατάσταση του Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 89', έχοντας τραυματιστεί άσχημα στη μύτη από σύγκρουση με αντίπαλο.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Πεντς, Πος Ντάνσο, Βέμπερ (59' Τράουνερ), Εμουένε (88' Πρας(, Ζάιβαλντ, Ζάμπιτσερ, Λάιμερ, Μπαουμγκάρτνερ, Γκρίλιτς (59' Βίμερ), Γκρέγκοριτς (59' Αρναούτοβιτς)

ΓΑΛΛΙΑ: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Γκριεζμάν (90' Φοφανά), Καντέ, Ραμπιό (71' Καμαβινγκά), Ντεμπελέ (71' Μουανί), Εμπαπέ (90' Ζιρού), Τουράμ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή