Euro 2024, Ελβετία – Ιταλία 2-0: Με επιβλητική εμφάνιση εκθρόνισε τη «σκουάντρα ατζούρα»

Euro 2024: Η εντυπωσιακή Ελβετία επικράτησε 2-0 της κατόχου του τίτλου, Ιταλία και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκου Πρωταθλήματος στη Γερμανία.
Ελβετία - Ιταλία Euro 2024
EPA/ROBERT GHEMENT
2'

Οι Ελβετοί έριξαν στο καναβάτσο τους Ιταλούς κι ως εκ τούτου θα έχουμε νέους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν ήταν ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα κι έγινε η πρώτη που προκρίνεται στους «8». Στις 6 Ιουλίου στο Ντίσελντορφ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα της Αγγλίας με τη Σλοβακία.

Όσον αφορά στη «σκουάντρα ατζούρα» έμοιαζε… απενεργοποιημένη και δεν απείλησε με εξαίρεση τα δύο δοκάρια.

Ο Φρόλιερ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 37ο λεπτό, μετά την ασίστ του Βάργκας, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ρίντερ είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο κορυφαίος της Ελβετίας, Ρουμπέρν Βάργκας με τρομερό φαλτσαριστό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Ιταλία θα μπορούσε να μειώσει από το… πουθενά, όταν ο Σερ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι σε προσπάθεια του να διώξει στο 50’.

Το δεύτερο δοκάρι των «ατζούρι» ήρθε στο 74ο λεπτό, με τον Σκαμάκα να στέλνει την μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Ο Στίβεν Τσούμπερ της ΑΕΚ μπήκε ως αλλαγή στο 71ο λεπτό, παίρνοντας τη θέση του Βάργκας. Ένα λεπτό αργότερα πέρασε κι ο Στεργίου αντί του Ρίντερ.

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)
Κίτρινες: Μπαρέλα, Ελ Σαράουι, Μαντσίνι.
ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Σερ, Ακάνζι, Ροντρίγκεζ, Έμπισερ (90'+2' Στέφεν), Φρόιλερ, Τσάκα, Ρίντερ (72' Στεργίου), Βάργκας (71' Τσούμπερ), Εμπολό (77' Ντούα), Εντόι (77' Σιέρο).
ΙΤΑΛΙΑ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μαντσίνι, Μπαστόνι, Νταρμιάν (75' Καμπιάσο), Κριστάντε (75' Πελεγκρίνι), Φατζιόλι (86' Φρατέζι), Μπαρέλα (64' Ρετέγκι), Κιέζα, Σκαμάκα, Ελ Σαράουι (46' Τζακάνι).

Τα highlights

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή