Euro 2024, Ισπανία - Γερμανία 2-1: «Ξέρανε» τα «πάντσερ» σε… νεκρό χρόνο ο Μερίνο

Euro 2024: Την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης πήρε η Ισπανία επικρατώντας 2-1 της Γερμανίας με γκολ του Μερίνο στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.
Ισπανία
Οι "φούριας ρόχας" πήραν την πρόκριση κόντρα στην Γερμανία έπειτα από ένα δραματικό φινάλε
INTIME NEWS
4'

Δραματικό ήταν το φινάλε στον πρώτο προημιτελικό του Euro 2024 καθώς οι «φούριας ρόχας» πέταξαν εκτός συνέχειας τους διοργανωτές, χάρις σε καρφωτή κεφαλιά του Μικέλ Μερίνο στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.

Η ομάδα της ιβηρικής χερσονήσου έγινε η πρώτη που «σφράγισε» το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Euro 2024, συνεχίζοντας την πορεία της για την κατάκτηση του τροπαίου. Αντίθετα, η Γερμανία αποχαιρέτισε τη διοργάνωση που φιλοξενείται στο έδαφός της. Ο αντίπαλος της Ισπανίας στα ημιτελικά θα προκύψει από την αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Γαλλία, το βράδυ της Παρασκευής (05/07).

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ισπανία να έχει την πρώτη απειλή. Στα 53 δευτερόλεπτα από την σέντρα, ο Μοράτα «έσπασε» τη μπάλα στον Πέδρι, ο οποίος έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως, ο Νόιερ ήταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε.

Η επόμενη ευκαιρία ήταν και πάλι για τους Ίβηρες, όταν στο 15’ ο Γιαμάλ ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ από τον άξονα, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νόιερ, κατάληξη που είχε και η απειλή του Ρουίθ, δύο λεπτά αργότερα.

Τα «πάντσερ» προσπάθησαν να ισορροπήσουν την αναμέτρηση και στο 21’ ο Χάβερτζ έπιασε την κεφαλιά από τη σέντρα του Κίμιχ, όμως, ο Ουνάι Σιμόν είχε τοποθετηθεί σωστά και μπλόκαρε, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το πλασέ του Γερμανού φορ, έπειτα από γέμισμα του Τα.

Φουριόζοι οι «ρόχας»

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και πάλι με την Ισπανία να έχει τον έλεγχο και να προσπαθεί να βρει τους διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα, στο 47’ ο Μοράτα δεν κατάφερε να κάνει το σουτ όπως θα ήθελε, μέσα από την περιοχή, έπειτα από την μπαλιά του Γιαμάλ, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Όμως, στο 51ο λεπτό, οι Ίβηρες μετουσίωσαν την υπεροχή τους σε γκολ. Ο Γιαμάλ κινήθηκε ωραία από τα δεξιά, είδε την κίνηση του Όλμο στον άξονα, του έκανε την ασίστ και αυτός με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Νόιερ, κάνοντας το 1-0 για την Ισπανία.

Γερμανική αντίδραση

Το τέρμα των «ρόχας» ανάγκασε τα «πάντσερ» να αναζητήσουν με μεγαλύτερη διάθεση το γκολ. Στο 69’ ο Σιμόν αντέδρασε σωστά στο σουτ του Άντριχ, έξω από την περιοχή, ενώ στο 77’ ο Φίλκρουγκ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν η προβολή που έκανε, χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του πορτιέρο της Ισπανίας.

Όμως, οι Γερμανοί δεν τα… παράτησαν και δικαιώθηκαν στο 89ο λεπτό, όταν έπειτα από φάση διαρκείας, ο Κίμιχ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Βιρτς με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο έξτρα μισάωρο της παράτασης. Οι Ισπανοί έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 104’ με το σουτ του Οϊαρθάμπαλ, που πέρασε άουτ, ενώ λίγο πριν το ημίχρονο, ο Βιρτς δεν στόχευσε σωστά.

Μάλιστα, στο 117’ ο Ουνάι Σιμόν κράτησε την Ισπανία, μια και απέκρουσε την κεφαλιά του Φίλκρουγκ από τη σέντρα του Κίμιχ και στο 120’ ο Μίκελ Μερίνο «σκότωσε» τους οικοδεσπότες, μια και με καρφωτή κεφαλιά, νίκησε τον Νόιερ για το τελικό 2-1, μια και στο 125’ η κεφαλιά του Φίλκρουγκ πέρασε άουτ.

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)

Κίτρινες: 30’ Λε Νορμάντ, 74’ Φεράν Τόρες, 82’ Ουνάι Σιμόν, 100’ Καρβαχάλ, 110’ Ρόδρι, 120’ Μοράτα, 120’ Ρουίθ - 13’ Ρούντιγκερ, 28’ Ράουμ, 56’ Άντριχ, 67’ Κρόος, 73’ Μίτελστατ, 89’ Σλότερμπεκ, 94’ Βιρτς, 113’ Ουντάβ

Αποβολές: 126’ Καρβαχάλ (2η κίτρινη)

Ισπανία (Λουίς ντε λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ (46’ λ.τρ. Νάτσο), Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Ρουίθ (102’ λ.τρ. Χοσέλου), Γιαμάλ (63’ Φεράν Τόρες), Πέδρι (8’ λ.τρ. Όλμο), Νίκο Ουίλιαμς (80’ Μερίνο), Μοράτα (80’ Οϊαρθάμπαλ).

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα (80’ Μίλερ), Ράουμ (57’ Μίτελστατ), Τσαν (46’ Άντριχ), Κρόος, Μουσιάλα, Γκιντογκάν (57’ Φίκρουργκ), Σανέ (46’ Βιρτς), Χάβερτς (91’ Άντον).

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή