Βασιλιάς Κάρολος: Επιστολή στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για την ήττα της Αγγλίας στο Euro 2024

Ο Βασιλιάς της Αγγλίας, Κάρολος, εξέφρασε τη στήριξη του στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μετά την ήττα της Αγγλίας στον τελικό του Euro 2024.

Βασιλιάς Κάρολος: Επιστολή στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για την ήττα της Αγγλίας στο Euro 2024
AP Photos
2'

Η Αγγλία έφτασε για δεύτερη σερί διοργάνωση σε τελικό, αλλά δεν κατάφερε να στεφθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στον τελικό του Euro 2024 τα «Τρία Λιοντάρια» ηττήθηκαν με 2-1 από την καλύτερη Ισπανία, βυθίζοντας στην απογοήτευση όλη τη χώρα.

Σε μια προσπάθεια να αναστρέψει το κλίμα, ο Βασιλιάς της Αγγλίας, Κάρολος, με προσωπική επιστολή του στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, στήριξε τον προπονητή και τους παίκτες ζητώντας να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι.

Αναλυτικά η βασιλική επιστολή:

«Προς κ. Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ

Παρά το γεγονός ότι η νίκη σας ξέφυγε απόψε, εντούτοις η γυναίκα μου και εγώ, αλλά και όλη η οικογένειά μου, σας προτρέπουμε να κρατήσετε το κεφάλι ψηλά.

Όλοι όσοι έχουν συμμετάσχει σε αθλητικές δραστηριότητες οποιουδήποτε επιπέδου, γνωρίζουν πόση θλίψη μπορεί να νιώσουν μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα όταν το έπαθλο ήταν τόσο κοντά. Αλλά έχετε την ειλικρινή στήριξη μας, συγχαίροντας παράλληλα την Ισπανία.

Να ξέρετε ότι η επιτυχία σας να φτάσετε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι ένα πραγματικά μεγάλο επίτευγμα από μόνο του και αυτό φέρνει μαζί την υπερηφάνεια ενός έθνους που θα συνεχίσει να βρυχάται για τα Τρία Λιοντάρια σήμερα, αλλά και για τους πολλούς θριάμβους που δεν έχω αμφιβολία ότι θα ακολουθήσουν».

Πρίγκιπας Γουίλιαμ: «Κέρδισε η καλύτερη ομάδα»

Από την πλευρά του, ο γιος του Βασιλιά Καρόλου, πρίγκιπας Γουίλιαμ, βρέθηκε στον τελικό λέγοντας από την πλευρά του μετά το τέλος του αγώνα:

«Αυτή τη φορά δεν ήταν γραφτό να γίνει. Είμαστε όλοι ακόμα τόσο περήφανοι για εσάς.

Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι δύσκολο για όλους μας, αλλά πάντα θα υπάρχουν περισσότερα τουρνουά και περισσότερες ευκαιρίες για να επιστρέψουμε.

Στην τελική, αυτό είναι πραγματικά το θέμα, ακόμα κι αν τελειώσουμε ένα τουρνουά με ήττα, εξακολουθούμε να πιστεύουμε -ανεξάρτητα από το πόσα χρόνια πληγών συσσωρεύονται- πως δεν θα μας σταματήσουν ποτέ να ονειρευόμαστε.

Συγχαρητήρια στην Ισπανία, η καλύτερη ομάδα κέρδισε στο τέλος της ημέρας».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή