Γιώργος Γιακουμάκης: Έγραψε ιστορία με τα πρώτα γκολ στο Μεξικό – Η τρομερή επίδοσή του

Γιώργος Γιακουμάκης: Ο διεθνής επιθετικός πέτυχε τα πρώτα του γκολ με την Κρουζ Αζούλ κι σημείωσε ένα μοναδικό επίτευγμα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΚΡΟΥΖ ΑΖΟΥΛ
EPA/José Méndez
1'

Ο Γιώργος Γιακουμάκης άνοιξε λογαριασμό στο Μεξικό, όπου πέτυχε τα πρώτα του τέρματα στη νίκη (3-0) της Κρουζ Αζούλ επί της Τιχουάνα.

Με αυτό τον τρόπο έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει τουλάχιστον ένα γκολ σε έξι διαφορετικές χώρας.

Ο Γιακουμάκης μετράει 23 τέρματα στην Ελλάδα ως παίκτης των ΑΕΚ, Πλατανιά, ΟΦΗ κι Επισκοπή. Στην Ολλανδία σημείωσε 29 με τη Φένλο, 26 είχε με τη Σέλτικ στη Σκωτία, πέτυχε τρία στην Πολωνία ως παίκτης της Γκόρνικ Ζάπριζε, ενώ είχε 24 στις ΗΠΑ με την Ατλάντα.

Το Μεξικό, λοιπόν, γίνεται η έκτη χώρα, όπου βρίσκει δίχτυα, σε επαγγελματικό επίπεδο, κάτι που δεν έχει πετύχει κανένας άλλος Έλληνας, σύμφωνα με το soccerbase.

Ο διεθνής επιθετικός ξεπέρασε τους Κώστα Μήτρογλου και Απόστολο Γιάννου, ο οποίος έχουν σκοράρει σε πέντε διαφορετικές χώρες. Ο πρώτος το έπαιξε σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ολλανδία, Τουρκία κι Αγγλία, ενώ ο δεύτερος σε Ελλάδα, Κύπρο, Κίνα, Ινδία κι Αυστραλία.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή