Conference League, Νόα - ΑΕΚ 3-1: Ήττα με ανατροπή από… αέρα και τραγικά λάθη

Conference League: Την πρώτη της ήττα στα προκριματικά γνώρισε η ΑΕΚ, μια και η Νόα επικράτησε 3-1 στην Αρμενία με ανατροπή, εκμεταλλευόμενη τα τραγικά λάθη στην άμυνα της Ένωσης.

Νόα - ΑΕΚ
Η Ένωση ηττήθηκε από τη Νόα στον πρώτο αγώνα του Γ' προκριματικού
INTIME SPORTS
3'

Άσχημη εξέλιξη είχε για την ΑΕΚ η πρώτη αναμέτρηση απέναντι στη Νόα από την Αρμενία για τον Γ’ προκριματικό, καθώς το «συγκρότημα» του Ματίας Αλμέιδα γνώρισε την ήττα 3-1, με αποτέλεσμα να δυσκολέψει το έργο της στον επαναληπτικό της «OPAP Arena» την επόμενη Πέμπτη (15/08).

Η Ένωση ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, αφού προηγήθηκε στο 22’ με τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά ένα λάθος του Θωμά Στρακόσα στο 33’ έδωσε την ευκαιρία στον Πιρσόν να ισοφαρίσει και ένα ακόμα μεγαλύτερο λάθος του Αλβανού τερματοφύλακα στο 67’ έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να φέρουν το ματς… τούμπα με το απίθανο τέρμα του πορτιέρο τους Τσαντσάρεβιτς με βολέ από την περιοχή του. Μάλιστα, στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γκονσάλο Γκρεγκόριο διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Ένωση είχε… σύμμαχο τον δυνατό αέρα στο πρώτο ημίχρονο και απείλησε μόλις στο 8ο λεπτό, όταν ο Μουκουντί δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά, έπειτα από φάουλ του Γκατσίνοβιτς.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα συνέχισε να πιέζει και ευτύχησε να προηγηθεί στο 22’ όταν ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τσαντσάρεβιτς έκανε τραγική έξοδο και ο Λιβάι Γκαρσία στο δεύτερο δοκάρι με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Όμως, στην συνέχεια η ΑΕΚ έριξε… ρυθμούς και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να αναζητήσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Θωμά Στρακόσα. Μάλιστα, στο 33’ ο Αλβανός τερματοφύλακας έκανε λάθος διώξιμο πάνω στον Πιρσόν, ο οποίος κινήθηκε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκοψε προς τον άξονα, σούταρε και έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο αέρας από… σύμμαχος έγινε… εχθρός για την ΑΕΚ, αφού η φορά ήταν προς την εστία του Θωμά Στρακόσα. Αυτό θέλησαν να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι, μια και πολλές φορές «σήκωσαν» τη μπάλα θέλοντας να προκαλέσουν προβλήματα στην Ένωση, χωρίς όμως, να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα.

Όλα αυτά μέχρι το 67ο λεπτό, όταν ο Τσαντσάρεβιτς πέτυχε το γκολ της καριέρας του, έχοντας… σύμμαχο τον αέρα. Ο πορτιέρο της Νόα έκανε το βολέ μέσα από την περιοχή του με στόχο να στείλει τη μπάλα προς την εστία της ΑΕΚ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, χτύπησε στο έδαφος και πέρασε πάνω από τον Θωμά Στρακόσα, ο οποίος φέρει μεγάλη ευθύνη στο γκολ της ανατροπής για τους Αρμένιους.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το τέρμα του Αρμένιου τερματοφύλακα προκάλεσε εκνευρισμό στους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι παρά την παρουσία των Έρικ Λαμέλα και Ρομπέρτο Περέιρα στον αγωνιστικό χώρο δεν μπόρεσαν να πιέσουν για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Μάλιστα, στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Νόα πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων ενόψει της ρεβάνς, όταν ο Γκρεγκόριο έφυγε στην κόντρα, έκανε το σουτ απέναντι στον Στρακόσα, ο Αλβανός αρχικά τον σταμάτησε, αλλά στην συνέχεια, ο άσος των γηπεδούχων πήρε τη μπάλα, έκανε νέο σουτ, η μπάλα κόντραρε λίγο στον Βίντα και κατέληξε στην εστία της ΑΕΚ για το τελικό 3-1.

Διαιτητής: Βίσαρ Καστράτι (Κόσοβο)

Κίτρινες: Γκάμπος, Πάμπλο Σάντος, Σανγκαρέ - Λιούμπιτσιτς, Κοϊτά, Ρότα

Νόα (Ρούι Μότα): Τσαντσάρεβιτς, Γκονσάλο Σίλβα, Θοράρινσον, Πάμπλο Σάντος (82’ Χαμπαρτσουμιάν), Μίλκοβιτς, Γκάμπος (46’ Αβανεσιάν), Σανγκαρέ, Μανβελιάν, Πίνσον (78’ Μουραντιάν), Ματέους Αϊάς (46’ Γκρεγκόριο), Φερέιρα (90’ Πετροσιάν).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς (72’ Χατζισαφί), Σιμάνσκι, Πινέδα (68’ Περέιρα), Ελίασον (78’ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (68’ Κοϊτά), Λιούμπιτσιτς (68’ Λαμέλα), Γκαρσία.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή