Super League, ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0: «Ξέσπασε» με τριάρα στην πρεμιέρα!

Super League: Η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του ΟΦΗ και μπήκε με το… δεξί στο νέο πρωτάθλημα, αφήνοντας μια και καλή πίσω της τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Νόα – MVP ο εξαιρετικός Σταύρος Πήλιος, ο οποίος είχε γκολ κι ασίστ. 

Σταύρος Πήλιος ΑΕΚ - ΟΦΗ
EUROKINISSI
3'

Τρεις ημέρες μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Νόα, η «Ένωση» έβγαλε αντίδραση και μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη νέα σεζόν της Super League.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, φέρνοντας το ματς εκεί που ήθελαν από το πρώτο τέταρτο. Συγκεκριμένα, «καθάρισαν» μέσα σε τρία λεπτά, καθώς βρήκαν δίχτυα με τους Λιβάι Γκαρσία (11’) και Σταύρο Πήλιο (14’). Ο νεαρός αριστερός μπακ ήταν εξαιρετικός κι έκανε σχεδόν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, πέρα από το γκολ που πέτυχε, έδωσε και την ασίστ για το τρίτο γκολ του Τσούμπερ.

Το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν πολλές καλές στιγμές για να σκοράρουν κόντρα στην ομάδα της Κρήτης που απείλησε ελάχιστα.

Η εξέλιξη του ΑΕΚ - ΟΦΗ

Με την έναρξη της αναμέτρησης, η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας τις πρώτες τελικές με τους Λιβάι Γκαρσία (6’) κι Άμραμπατ (9’). Οι δυο τους έμελλε να συνεργαστούν για το 1-0, καθώς ο δεύτερος έκανε τη σέντρα κι ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα στο 11ο λεπτό.

Οι «κιτρινόμαυροι» εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ που τους έδωσε το γρήγορο γκολ και πέτυχαν και δεύτερο. Το 2-0 προήλθε από πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Πήλιο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη «βαθιά» μπαλιά του Σιμάνσκι. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του αριστερού μπακ με τη φανέλα της ΑΕΚ, αλλά και το παρθενικό του στη Super League.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα με τα δύο γκολ που πέτυχαν σε διάστημα τριών λεπτών έφεραν το ματς εκεί που ήθελαν από το πρώτο τέταρτο. Συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 26’ έχασαν την ευκαιρία να σημειώσουν και τρίτο τέρμα, με την κεφαλιά του Πινέδα να περνάει δίπλα από το δοκάρι.

Ο ΟΦΗ ήταν παθητικός και δεν μπόρεσε να απειλήσει στο πρώτο μέρος, όπου δεν είχε σουτ εντός εστίας. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήρθε στο 56ο λεπτό, με τον Αποστολάκη, το κοντινό πλασέ του οποίου βρήκε σε Σιμάνσκι και Στρακόσα, για να καταλήξει κόρνερ.

Με εξαίρεση τη συγκεκριμένη φάση, όμως, η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε, ελέγχοντας πλήρως την αναμέτρηση, χάνοντας πολλές ευκαιρίες για να «γράψει» πολύ μεγάλο σκορ. Ο Τσούμπερ ήταν αυτός που έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα στο 83ο λεπτό, μετατρέποντας σε ασίστ του Πήλιου, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης.

Διαιτητής: Σπυρίδων Ζαμπάλας (Ηπείρου)
Κίτρινες: Λιβάι, Λαμέλα, Μουκουντί - Γκονζάλες, Μπάκιτς.
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα (66' Οντουμπάτζο), Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Σιμάνσκι, Πινέδα (66' Λαμέλα), Άμραμπατ, Κοϊτά (80' Περέιρα), Λιούμπισιτς (80' Μάνταλος), Λιβάι (66' Τσούμπερ).
ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης (81' Γιουνγκ), Καραχάλιος (64' Χιμένεθ), Γκαγέγκος (81' Κουτεντάκης), Μπάκιτς, Ριέρα (64' Αμπάντα), Νας (55' Αποστολάκης), Ισέκα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή