Super League, Παναιτωλικός – Λαμία 0-1: Ιστορική πρεμιέρα με «χρυσό» σκόρερ τον Βλαχομήτρο

Super League: Η Λαμία με γκολ του Ανέστη Βλαχομήτρου νίκησαν 1-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και για πρώτη φορά στην ιστορία της ξεκινάει με νίκη στη «μεγάλη» κατηγορία - Έχασαν πέναλτι στο 87' οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 13ο λεπτό!

Βλαχομήτρος Λαμία
EUROKINISSI
2'

Με ένα «χορταστικό» ματς ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική της Super League, με τη Λαμία να είναι η μεγάλη νικήτρια.

Η ομάδα της Φθιώτιδας έφυγε με το «διπλό» από το Αγρίνιο, έχοντας «χρυσό» σκόρερ τον Βλαχομήτρο και μπήκε με το… δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Μάλιστα, η νίκη της είναι ιστορική καθώς είναι η πρώτη που πετυχαίνει σε πρεμιέρα πρωταθλήματος.

Στις εφτά προηγούμενες περιπτώσεις και πιο συγκεκριμένα από το 2017 που ανέβηκε στη Super League δεν είχαν καταφέρει να πανηγυρίσουν «τρίποντο» την 1η αγωνιστική. Το έπραξε φέτος, δίνοντας επί της ουσίας συνέχεια στην περσινή εξαιρετική σεζόν του.

Ο Παναιτωλικός έπαιζε με δέκα παίκτες από το 13’, λόγω της αποβολής του Σιέλη για μαρκάρισμα στον σκόρερ Βλαχομήτρο. Μολονότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και βρήκαν δίχτυα σε δύο περιπτώσεις, με τον Τορεχόν (9’) και τον Λομόνακο (45+1'), αλλά αμφότερα ακυρώθηκαν ως οφσάιντ.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση μπήκε στο 65ο λεπτό, με τον Βλαχομήτρο να εκμεταλλεύεται τη «γλυκιά» σέντρα του Φουρτάδο.

Στο 82’ ο Γκιντό είδε δεύτερη κίτρινη κι η Λαμία έμεινε κι εκείνη με δέκα παίκτες, ενώ πέντε λεπτά αργότερα (βλ. 87’) η ομάδα του Αγρινίου είχε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει, καθώς κέρδισε πέναλτι για χέρι του Κορνέζου. Ο Ντίας, όμως, σημάδεψε το αριστερό δοκάρι.

Διαιτητής: Φώτης Πολυχρόνης Πιερίας
Κίτρινες: Τσάβες, Παντελάκης - Κορνέζος, Αντράντε, Αθανασακόπουλος, Νούνιες, Γκουιντό (2 κίτρινες στο 74΄ και στο 82΄), Φουρτάδο
Κόκκινες: Σιέλης (13΄)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης (84΄ Τσελίκοβιτς), Λιάβας, Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρες (84΄ Λαχούντ), Μπελεβώνης (74΄ Νικολάου), Μπουζούκης (74΄ Κοντούρης), Ντίας, Λομόνακο (69΄ Μάιντεβατς).
ΛΑΜΙΑ (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Ντεντάκης (46΄ Ραντόνια), Γιαννούτσος, Κορνέζος, Σαραμαντάς (68΄ Ρινγκ), Αντράντε, Μέκιτς, Αθανασακόπουλος (46΄ Γκουίντο), Νούνιες (68΄ Μπίκοβ), Φουρτάδο, Βλαχομήτρος (84΄ Δοϊρανλής).

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή