ΠΑΟΚ - Σάμροκ Ρόβερς 4-0: «Γκάζωσε» για τη League Phase του Europa League

Europa League: Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 4-0 της Σάμροκ Ρόβερς στην Τούμπα κι «αγκάλιασε» την πρόκριση για τη League Phase του Europa League – Έχασε πέναλτι ο Τσάλοφ, με δέκα παίκτες από το 52’ οι φιλοξενούμενοι.

ΠΑΟΚ - Σάμροκ Ρόβερς
INTIME SPORTS
4'

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του κι ουσιαστικά μετέτρεψε σε διαδικαστικού χαρακτήρα τη ρεβάνς της ερχόμενη Πέμπτης (29 Αυγούστου) στο Δουβλίνο.

Ο ΠΑΟΚ κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να πάει στα αποδυτήρια, έχοντας βρει δίχτυα στο πρώτο μέρος και μολονότι το γκολ του Μπάμπα δεν μέτρησε, τα κατάφερε λόγω του αυτογκόλ που πέτυχε Κλίρι στην τελευταία φάση.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις καλύτερος προϋποθέσεις, καθώς ο Τάισον έκανε το 2-0 στο 47’, ενώ στο 52ο λεπτό ο Χόνοχαν είδε δεύτερη κίτρινη κι αποβλήθηκε. Το τρίτο γκολ ήρθε ο Κωνσταντέλιας στο 67’, ενώ το «κερασάκι» στην Τούμπα έβαλε ο Μπάμπα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Νωρίτερα, ο Τσάλοφ είχε χάσει πέναλτι ενώ στην επαναφορά της μπάλας την έστειλε στο δοκάρι.

Επίσης, με τη Σάμροκ να μην μπορεί να απειλήσει (ειδικά από τη στιγμή που έμεινε και με δέκα παίκτες), η ελληνική ομάδα κατάφερε για πρώτη φορά φέτος να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα.

Στα τελευταία λεπτά, αλλά και μετά το τέλος, ο κόσμος του ΠΑΟΚ αποθέωσε τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη. Ο Έλληνας αμυντικός πήρε μεταγραφή στη Βόλφσμπουργκ κι αν δεν παίξει με τον Παναιτωλικό, αυτό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι στην Τούμπα.

Μοναδικό «μελανό» σημείο στην όμορφη ευρωπαϊκή βραδιά ήταν ο τραυματισμός του Μπράντον Τόμας, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 64’. Ο Ισπανός επιθετικός είχε έντονες ενοχλήσεις στον δεξιό αστράγαλο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για διάστρεμμα. Η σοβαρότητα της κατάστασης του θα διαπιστωθεί μετά τη μαγνητική στην οποία θα υποβληθεί την Παρασκευή (23/8).

Η εξέλιξη του ΠΑΟΚ - Σάμροκ Ρόβερς

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του αγώνα κι δημιούργησε «κολλητά» τις δύο πρώτες καλές στιγμές του. Το σουτ του Μπράντον (9’) κι η κεφαλιά του Κεντζιόρα (10’), ωστόσο σε αμφότερες τις περιπτώσεις έδιωξε ο Πελς. Οι γηπεδούχοι έχασαν άλλη μια σημαντική ευκαιρία στο 20ο λεπτό, με τον Ζίβκοβιτς να πλασάρει άουτ μέσα από την περιοχή.

Η Σάμροκ σταδιακά έπαψε να περιμένει κι άρχισε να πιέζει ψηλά, δημιουργώντας προβλήματα στους παίκτες του Λουτσέσκου. Η κεφαλιά του Χορ στο 23ο λεπτό, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Κοτάρσκι, ήταν η πρώτη μεγάλη απειλή των φιλοξενούμενων.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» πίεσε για να βρει ένα γκολ πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και τα κατάφερε με τον Μπάμπα στο 41ο λεπτό. Ένα τέρμα, όμως, που δεν μέτρησε εν τέλει, καθώς ο ρέφερι Γκιόργκι υπέδειξε επιθετικό φάουλ του Ότο (σ.σ. από εκείνον ξεκίνησε η φάση), έπειτα από on-field review της φάσης.

Αυτό που του στέρησε το VAR του το «έδωσε» ένας αντίπαλος. Ο λόγος για τον Νταν Κλίρι, ο οποίος άθελα του έστειλε, με εντυπωσιακή κεφαλιά, την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, στην τελευταία φάση (βλ. 45+5’) του πρώτου ημιχρόνου.

Με την ανάπαυλα, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να κάνει το 2-0 στην πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους, με σκόρερ ο Τάισον, ο οποίος «άδειασε» την άμυνα και με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 47’! Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Βραζιλιάνος έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς πλάσαρε ψηλά από πλεονεκτική θέση, έπειτα από γύρισμα του Κωνσταντέλια.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν ιδανικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα, καθώς οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 52ο λεπτό. Ο Χόνοχαν είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για αγκωνιά στον Σβαμπ.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν μια μοναδική ευκαιρία να «καθαρίσουν» την πρόκριση από απόψε (22/8) και συνέχισαν να πιέζουν. Η πίεση αυτή ήταν που έφερε και το τρίτο τέρμα με τον Κωνσταντέλια να εκμεταλλεύεται την αδυναμία των φιλοξενούμενων να απομακρύνουν και με όμορφο πλασέ έκανε το 3-0 στο 67’.

Στις καθυστερήσεις ο Τσάλοφ αστόχησε σε πέναλτι, ενώ στη συνέχεια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Τελικά, το τέταρτο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε στην τελευταία φάση με σκόρερ τον Μπάμπα.

Διαιτητής: Ενέα Γκιόργκι (Αλβανία)
Κίτρινες: Χόνοχαν, Γκρέις.
Κόκκινες: Χόνοχαν (52’ - δεύτερη κίτρινη).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (79’ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (79’ Καμαρά), Οζντόεφ, Ζίβκοβιτς (79’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Κωνσταντέλιας (79’ Μουργκ), Μπράντον (64’ Τσάλοβ).
ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ (Στέφεν Μπράντλεϊ): Πολς, Όαρ, Κλίρι, Γκρέις, Χόνοχαν, Βατς (73’ Μπίρνε), Ο’Νιλ, Νάτζεντ (73’ ΜακΈνεφ), Κλαρκ (27’ Λόπες), Φαρούτζια (84’ Μπερκς), Γκριν (73’ Μαντρόγιου).

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή