Champions League: Η Γιανγκ Μπόις «ξέρανε» τη Γαλατά σε επεισοδιακό ματς στην Τουρκία - Όλα τα γκολ

Τέσσερις ομάδες απομένουν για να συμπληρωθεί το παζλ της League Phase του Champions League, καθώς προέκυψαν οι τρεις πρώτες νικήτριες των επτά συνολικά ζευγαριών των play offs.

Champions League: Η Γιανγκ Μπόις «ξέρανε» τη Γαλατά σε επεισοδιακό ματς στην Τουρκία - Όλα τα γκολ
EPA/THOMAS HODEL
2'

Οι Σπάρτα Πράγας, Σάλτσμπουργκ και Γιανγκ Μπόις μπήκαν στο κλαμπ των «ισχυρών» για τη σεζόν 2024-25 του πρώτου τη τάξει ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Ο Λούκας Χαρασλίν από το σημείο του πέναλτι στο 80΄ και ο Αλμπιόν Ραχμάνι στο 83΄ διαμόρφωσαν το 2-0 υπέρ της Σπάρτα Πράγας που ήταν και το τελικό σκορ, στον δεύτερο αγώνα της με τη Μάλμε στην Τσεχία. Η Σπάρτα είχε χάσει την ευκαιρία να βρει δίχτυα στο 19ο λεπτό, όταν ο Βέλικο Μπιρμάντσεβιτς δεν αξιοποίησε την ευκαιρία που είχε εκτελώντας πέναλτι. Και στο 27΄ ήταν η σειρά της σουηδικής Μάλμε να χάσει πέναλτι με τον Άντερς Κρίστιανσεν. Έτσι, η Σπάρτα Πράγας προκρίθηκε με συνολικό σκορ 4-0, αφού επί σουηδικού εδάφους είχε επικρατήσει με 2-0 στο πρώτο ματς.

Την πρόκριση στη League Phase του Champions League εξασφάλισε η Σάλτσμπουργκ, μετά την ισοπαλία 1-1 στη "Red Bull Arena" της Αυστρίας απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου. Ο Δανός εξτρέμ Άνταμ Ντάγκιμ άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό για τους Αυστριακούς, με τον Ουκρανό επιθετικό Βλάντισλαβ Βλανάτ να ισοφαρίζει στο 29΄. Μετά το 2-0 της Σάλτσμπουργκ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, η ομάδα της Αυστρίας προκρίθηκε με συνολικό σκορ 3-1.

Μετά το 3-2 της Γιανγκ Μπόις στην Ελβετία στον πρώτο αγώνα, η νίκη με 1-0 των φιλοξενούμενων στην Κωνσταντινούπολη επί της Γαλατασαράι, σφράγισε το εισιτήριο με συνολικό σκορ 4-2. Το γκολ του Γάλλου Αλάν Βιρζίνιους στο 87΄ ήταν το... κερασάκι στην τούρτα για την ελβετική ομάδα.

Μάλιστα, αυτό το γκολ έφερε και επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου, με τον Ουρουγουανό τερματοφύλακα Φερνάντο Μουσλέρα να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα για κλωτσιά στον σκόρερ κατά τους πανηγυρισμούς.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα:

Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 0-1 (2-3)

* Προκρίθηκε η Γιουνγκ Μπόις με 4-2

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Ντιναμό Κιέβου 1-1 (2-0)

* Προκρίθηκε η Σάλτσμπουργκ 3-1

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Μάλμε (Σουηδία) 2-0 (2-0)

* Προκρίθηκε η Σπάρτα Πράγας με 4-0

Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 28/8 (0-3)

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)-Μίντιλαντ (Δανία) 28/8 (1-1)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) 28/8 (1-2)

Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Λιλ (Γαλλία) 28/8 (0-2)

* Η κλήρωση της League phase του Champions League είναι προγραμματισμένη για τις 29 Αυγούστου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή