Τραγωδία στην Ουρουγουάη: Νεκρός ο 27χρονος ποδοσφαιριστής Χουάν Ισκιέρδο

Μόλις μία εβδομάδα μετά την κατάρρευσή του εντός αγωνιστικού χώρου, ο Χουάν Ισκιέρδο άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Τραγωδία στην Ουρουγουάη: Νεκρός ο 27χρονος ποδοσφαιριστής Χουάν Ισκιέρδο
EPA/ISAAC FONTANA
2'

Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Χουάν Ισκιέρδο.

Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός της Νασιονάλ άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τρίτης (26/7), μετά από μία εβδομάδα μάχης στο νοσοκομείο.

Ο Ισκιέρδο είχε καταρρεύσει στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Copa Libertadores κόντρα στη Σάο Πάολο, στις 22 Αυγούστου, λόγω προβλήματος στην καρδιά.

Βρισκόταν στην εντατική νοσοκομείου στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, με την Ουρουγουάη και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο γενικότερα, να θρηνούν για την απώλειά του.

«Με βαθύτατη θλίψη και σοκ στην καρδιά μας, η Κλαμπ Νασιονάλ, ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου μας παίκτη Χουάν Ισκιέρδο», έγραψε η Ναστονάλ στο X. «Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους αγαπημένους του. Όλη η Νασιονάλ βυθίζεται στο πένθος για την ανεπανόρθωτη απώλεια του».

Ο Αλεχάνδρο Ντομίνγκες, ο πρόεδρος της CONMEBOL, της συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής, εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος. «Το ποδόσφαιρο της Νότιας Αμερικής είναι σε πένθος», πρόσθεσε.

Η Σάο Πάουλο, με ανακοίνωσή της, έκανε λόγο για «θλιβερή μέρα για το ποδόσφαιρο».

Ο Ισκιέρδο ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2018 στην τοπική ομάδα Σέρο. Εντάχθηκε στην Πενιαρόλ την επόμενη χρονιά, αλλά δεν πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής. Στη συνέχεια ο αμυντικός μετακόμισε στη Μοντεβίδεο Γουόντερερς.

Υπέγραψε στη Νασιονάλ το 2022 και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στη Λίβερπουλ Μοντεβίδεο. Ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της στην πορεία για το πρωτάθλημα Ουρουγουάης του 2023, το πρώτο του συλλόγου εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

Ο Ισκιέρδο, επέστρεψε στη Νασιονάλ φέτος και διεκδικούσε μια θέση στην αρχική ενδεκάδα με τον βετεράνο Κοάτες. Έπαιξε 23 ματς φέτος και πέτυχε ένα γκολ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή