Εθνική Ελλάδας: Το Nations League δεν είναι της... πλάκας - Οι δύο λόγοι που μετράει ενόψει Μουντιάλ

Η Εθνική Ελλάδας έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά το Nations League, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την προσπάθεια πρόκρισης στο Μουντιάλ 2026. 

Εθνική Ελλάδας: Το Nations League δεν είναι της... πλάκας - Οι δύο λόγοι που μετράει ενόψει Μουντιάλ
INTIME SPORTS
3'

Η Εθνική Ελλάδας έκανε το «2 στα 2» στη League B του Nations League, αφού μετά την εντός έδρας νίκη της κόντρα στη Φινλανδία, πήρε εμφατικό διπλό στο Δουβλίνο κόντρα στην Ιρλανδία, επικρατώντας με 2-0.

Η αλήθεια είναι πως αρκετός κόσμος δεν έχει καταλάβει τη χρησιμότητα αυτής της διοργάνωσης, η οποία έχει αντικαταστήσει ουσιαστικά τα φιλικά παιχνίδια και η οποία εκτός από μεγαλύτερα έσοδα για τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, προσφέρει και περισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις.

Και ειδικότερα για την Εθνική Ελλάδας για δύο λόγους και όχι για τον προφανή της δεύτερης ευκαιρίας πρόκρισης μέσω των playoffs, τον οποίο βιώσαμε πριν από μερικούς μήνες, όταν ηττηθήκαμε στα πέναλτι από την Γεωργία, στον τελικό πρόκρισης για το Euro 2024.

Η επόμενη μεγάλη διοργάνωση είναι το Μουντιάλ 2026 και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει να είναι πρώτη στον όμιλό της ή τουλάχιστον δεύτερη πίσω από την Αγγλία, θεωρώντας πολύ πιθανό τα Τρία Λιοντάρια να εξασφαλίσουν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο μέσω των αντίστοιχων προκριματικών.

Σε αυτή την περίπτωση η Εθνική Ελλάδας θα μπορεί να προσπαθήσει εκ νέου μέσω των playoffs.

«Σκαρφάλωσε» στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας και ψάχνει καλύτερη κλήρωση

Ο δεύτερος λόγος που είναι σημαντικός για την Εθνική ομάδα να μαζέψει όσους περισσότερος βαθμούς μπορεί στο Nations League, έχει να κάνει με την κατάταξή της στο παγκόσμιο ranking.

Με τις νίκες επί της Φινλανδίας και της Ιρλανδίας, η Ελλάδα σκαρφάλωσε στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας (από το 3ο που ήταν προηγουμένως) ενόψει της κλήρωσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Με το νέο format διεξαγωγής του Μουντιάλ με 48 ομάδες, η ευρωπαϊκή ζώνη έχει στη διάθεσή της 16 εισιτήρια.

Οι προκριματικοί όμιλοι γίνονται 12 από 10, όλοι των τεσσάρων ή πέντε ομάδων. Οι 12 πρώτοι των ομίλων αυτών παίρνουν αυτόματα το εισιτήριο για το Μουντιάλ. Οι 12 δεύτεροι, μαζί με τις 4 κορυφαίες ομάδες στο overall ranking από το Nations League θα χωριστούν με κλήρωση σε 4 μονοπάτια, τα οποία θα δώσουν ισάριθμα εισιτήρια, σε όποιες ομάδες επικρατήσουν στους μονούς ημιτελικούς και τον τελικό.

Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, πως κάθε βαθμός στο Nations League θα βοηθήσει την Εθνική Ελλάδας στην προσπάθεια να παραμείνει στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας του Fifa Ranking για την ευρωπαϊκή ζώνη και να έχει μια καλύτερη κλήρωση στον προκριματικό όμιλο.

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην 24η θέση της ευρωπαϊκής ζώνης, με τις Τσεχία, Νορβηγία, Σκωτία και Σλοβενία να είναι οι βασικοί αντίπαλοί μας για τις τρεις τελευταίες θέσεις στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή