ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-0: Κοτάρσκι και Ντραγκόφσκι «σφράγισαν» τη «λευκή» ισοπαλία

Super League: ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0, καθώς Κοτάρσκι και Ντραγκόφσκι δήλωσαν «παρών» στις λίγες καλές στιγμές που είχε στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν – «Φωνάζει» για πέναλτι το «τριφύλλι» στο 68ο λεπτο.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-0
INTIME SPORTS
3'

Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το πρώτο ντέρμπι της αγωνιστικής περιόδου 2024/25.

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έδωσαν μια σκληρή μάχη, αλλά στο τέλος πήραν από έναν βαθμό, καθώς δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις λίγες καλές στιγμές που είχαν στο ματς της Τούμπας. Σε αυτό, βέβαια, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι δύο τερματοφύλακες, καθώς Κοτάρσκι και Ντραγκόφσκι έκαναν εξαιρετικά τη… δουλειά τους τις στιγμές που η ομάδες τους χρειάστηκαν.

Ο ΠΑΟΚ είχε έτσι την πρώτη απώλεια βαθμών του κι έχασε την ευκαιρία να μείνει μόνος πρώτος μετά την «γκέλα» του Ολυμπιακού. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος διαμαρτύρεται για την ανατροπή του Τετέ στο 67ο λεπτό, έχει να κρατήσει κάποια θετικά από το ματς, αλλά εξακολουθεί να παραμένει μακριά από την κορυφή.

Η εξέλιξη του ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Ο ΠΑΟΚ επιδίωξε να επιβάλει από το ξεκίνημα τον ρυθμό του και στο πρώτο 20λεπτο άσκησε πίεση στον Παναθηναϊκό. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», μάλιστα, είχε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Σβαμπ, το σουτ του οποίου έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο ο Ντραγκόφσκι στο 11ο λεπτό.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πήραν τα μέτρα στο γήπεδο, καθώς οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός έχει να θυμάται μόνο ένα σουτ του Τετέ, το οποίο μπλόκαρε ο Κοτάρσκι στο 18’.

Οι «πράσινοι», βέβαια, θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, απόρροια της εξαιρετικής ενέργειας του Ιωαννίδη στο 45’. Ο Έλληνας επιθετικός απέφυγε δύο αντιπάλους κι έδωσε στον Πελίστρι, ο οποίος από εξαιρετική θέση, μέσα στην περιοχή, πλάσαρε ψηλά άουτ!

Μετά την ανάπαυλα το παιχνίδι συνέχισε να έχει ένταση, αλλά όχι φάσεις. Οι πρώτες ευκαιρίες του δεύτερου ημιχρόνου ήρθαν μαζεμένες στο 67ο λεπτό κι ήταν από μια για κάθε ομάδα.

Ο Τετέ πλάσαρε από τα πλάγια της μικρής περιοχής, με τον Κοτάρσκι να διώχνει, ενώ στη συνέχεια ο Βραζιλιάνος ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπάμπα, ωστόσο διαιτητής και VAR δεν συμφώνησαν μαζί του. Στην εξέλιξη της φάσης ο Σβαμπ έκανε το σουτ στην αντεπίθεση, με τον Ντραγκόφσκι να διώχνεις με υπερένταση. Στο τελευταίο κομμάτι αγώνα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έδειξαν διάθεση να κρατήσουν την μπάλα, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο και παραλίγο να δικαιωθούν!

Στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να φύγουν με το «διπλό», καθώς ο Ιωαννίδης έκανε σουτ στην κίνηση, μετά από σέντρα του Αράο, αλλά ο Κοτάρσκι με εντυπωσιακή επέμβαση γλίτωσε την ομάδα του από το… έμφραγμα.

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)
Κίτρινες: Ζίβκοβιτς – Ιωαννίδης, Γεντβάι, Μαντσίνι.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (76’ Καμαρά), Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας (76’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Ζίβκοβιτς (88’ Σορετίρε), Τσάλοφ (67’ Σαμάτα).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ιωαννίδης, Τετέ (78’ Ουναϊ), Μπακασέτας (78’ Τζούρισιτς), Ίνγκασον, Μαξίμοβιτς, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Πελίστρι (78’ Μαντσίνι), Αράο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή