Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα: Εικόνες ντροπής στην Κύπρο – «Στραβοπάτησε» η Ίντερ, «τριάρα» η Ατλέτικο

Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα: Σε αναβολή οδηγήθηκε το ντέρμπι της Λεμεσού, Απόλλων – ΑΕΛ, λόγω σοβαρών επεισοδίων ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομικές δυνάμεις.

Κύπρος
Print Screen
2'

Εικόνες ντροπής στην Κύπρο, όπου υπήρξαν συγκρούσεις έξω από το «Άλφα Μέγα», όπου ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το ντέρμπι της Απόλλων – ΑΕΛ.

Οπαδοί των τυπικά φιλοξενούμενων εισέβαλαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, με αποτέλεσμα να υπάρξει συνωστισμός, αλλά και μεγάλη ένταση με την αστυνομία.

Οι Αρχές ζήτησαν από τους φίλους της ΑΕΛ να βγουν έξω έτσι ώστε να περάσουν και πάλι από έλεγχο, κάτι που σε πρώτη φάση έδειχνε ότι θα συμβεί. Όλα έδειχναν ότι τα πάντα κυλούσαν ομαλά, ωστόσο μια διμοιρία παρατάχθηκε μπροστά από τη θύρα που ήταν οι φίλοι της ΑΕΛ, με την αστυνομία να ενημερώνει ότι ο αγώνας δεν θα ξεκινήσει καθώς δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλειά του.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έφερε το… χάος, καθώς οπαδοί και αστυνομία είχαν σφοδρές συγκρούσεις, με τους πρώτους να πετούν μολότοφ, πέτρες κι ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους. Επίσης, έσπασαν κι αρκετά αυτοκίνητα που ήταν έξω από το γήπεδο. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, ενώ επιστρατεύθηκε κι ο «Αίαντας», ένα τεθωρακισμένο όχημα υδροφόρο, το οποίο χρησιμοποιείται για την καταστολή ταραχών και διαδηλώσεων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Κύπρο, τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Ένας εξ αυτών μάλιστα χτυπήθηκε με ναυτική φωτοβολίδα στο γόνατο και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Λεμεσού.

Στη Serie A, η Μόντσα του Γιώργου Κυριακόπουλου (βασικός κι έπαιξε σε όλο το παιχνίδι) «φρέναρε» την Ίντερ, η οποία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την γκέλα της Γιουβέντους. Οι Πρωταθλητές Ιταλίας χρειάστηκαν ένα γκολ του Ντάμφρις στο 88ο λεπτό, για να ισοφαρίσουν στο τελικό 1-1 και να αποφύγουν την ήττα.

Στη LaLiga, η Ατλέτικο Μαδρίτης πραγματοποίησε «μεστή» εμφάνιση και με τους Γκάλαχερ και Άλβαρες να σκοράρουν τα πρώτα τους τέρματα με τη νέα τους ομάδας, επικράτησε 3-0 της Βαλένθια.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή