Super League, ΑΕΚ – Βόλος 2-0: Έπιασε κορυφή με «τανκ» Πιερό και Κοϊτα στο 100ο ματς του Αλμέιδα

Super League: Το «τανκ» Πιερό σκόραρε στο ντεμπούτο του, ο Κοϊτά βρήκε κι αυτός δίχτυα κι η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Βόλο, στο 100ο ματς του Ματίας Αλμέιδα στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο – Πολλά νεύρα και δύο ανακοινώσεις των φιλοξενούμενων κατά τη διάρκεια του ματς.

ΑΕΚ - Βόλος Super League
EUROKINISSI
4'

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν τη δουλειά τους κι «έπιασαν» στην κορυφή της βαθμολογίας τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, έπειτα από 4 αγώνες στη Super League.

Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με τον Φραντζί Πιερό να είναι επιδραστικός με το «καλημέρα» πήρε τη δεύτερη σερί νίκη της. Ο επιθετικός από την Αϊτή ξεκίνησε βασικός λόγω του ξαφνικού προβλήματος του Λιβάι Γκαρσία και συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ, καθώς άνοιξε το σκορ στο 22’. Το δεύτερο τέρμα ήρθε (στο 61’) από τον Αμπουμπακαρί Κοϊτά, ο οποίος βρήκε δίχτυα για δεύτερο διαδοχικό ματς.

Το παιχνίδι είχε αρκετά νεύρα, ειδικά στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με τον Βόλο να βγάζει δύο ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια του ματς! Στην πρώτη ανέφερε: «Ντροπή και μόνο ντροπή. Δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο. Όσοι βλέπουν μπορούν να κρίνουν… Με ένα φάουλ του γκιορίλα -επαναστάτη η ομάδα μας βρίσκεται πίσω στο σκορ» και στη δεύτερη, τόνισε: «Ερώτηση προς την Ελληνική διαιτησία. Στους επαναστάτες · γκιορίλες δεν δίνουμε κόκκινη κάρτα;».

Η εξέλιξη του ΑΕΚ - Βόλος

Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο κι άσκησε πίεση ψηλά στον Βόλο από τα πρώτα λεπτά, κυκλοφορώντας την μπάλα γύρω από την αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα, δημιούργησε δύο πολύ καλές στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο.

Το σουτ του Κοϊτά πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι στο 3’, ενώ ο Κόβατς έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στην προσπάθεια του Πινέδα στο 10ο λεπτό.

Οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να «σπάσουν» τη μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων στο 22ο λεπτό, με τον Πιερό να σκοράρει με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ρότα. Ήταν η πρώτη φορά που ο επιθετικός από την Αϊτή έγινε απειλητικός κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο ντεμπούτο του. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ, αλλά διαιτητής και VAR δεν συμφώνησαν μαζί τους.

Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όπου o Βόλος δεν απειλούσε, αλλά στα τελευταία λεπτά του πήρε μέτρα. Μάλιστα, στη μοναδική φάση που δημιούργησε έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 44ο λεπτό. Ο Μεντιέτα, όμως, πλάσαρε ψηλά, όντας αμαρκάριστος σε πολύ καλή θέση.

Λίγο πριν την ανάπαυλα υπήρξε μεγάλη ένταση σε δύο περιπτώσεις, με τον Φωτιά να «τσεκάρει» στο VAR τη φάση του Μύγα με τον Πιερό, χωρίς να αποφασίσει για κάποια κόκκινη. Ο μοναδικός που αποβλήθηκε ήταν ο γυμναστής της ΑΕΚ, Γκίντο Μπονίνι.

Ο Βόλος μπήκε πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο, άσκησε πίεση στην ΑΕΚ και δημιούργησε κάποιες στιγμές, όπως το σουτ του Φεράρι που έδιωξε στην «κλειστή» γωνία του ο Στρακόσα.

Η ΑΕΚ πέτυχε δεύτερο γκολ με τον Κάλενς στο 53’, το οποίο, όμως, δεν μέτρησε! Η μπάλα πήγε στον Περουβιανό από το πόδι του Μύγα, αλλά ο Φωτιάς, που είδε τη φάση στο VAR, έκρινε ότι ο Πήλιος (ήταν οφσάιντ) επηρέαζε τη φάση.

Οι παίκτες του Αλμέιδα βρήκαν τελικά δεύτερο τέρμα, με τον Κοϊτά στο 62ο λεπτό. Ο Μαυριτανός έκανε το σουτ, έπειτα από γύρισμα του Λιούμπισιτς κι αφού η μπάλα κόντραρε στον Καλογερόπουλο κατέληξε στα δίχτυα.

Μετά το δεύτερο τέρμα, η «Ένωση» έριξε τον ρυθμό και διαχειρίστηκε στο προβάδισμα ως το φινάλε της αναμέτρησης, το οποίο τη βρήκε να πανηγυρίζει τη δεύτερη σερί νίκη της.

Διαιτητής: Φωτιάς
Κίτρινες: Μήτογλου, Πιερό - Άλτμαν, Μύγας, Καλογερόπουλος
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Κάλενς, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι (83΄ Γιόνσον), Πινέδα (75΄ Περέιρα), Λιούμπιτσιτς (75΄ Μάνταλος), Ελίασον (75΄ Άμραμπατ), Κοϊτά (89΄ Τσιλούλης), Πιερό.
ΒΟΛΟΣ (Χοακίν Γκόμεζ): Κόβατς, Μύγας, Κορρέα (74΄ Κόντε), Μύγας, Καλογερόπουλος, Φερράρι, Ντε Καμπς (10΄λ.τρ. Μπερνάντου), Γκλάβτσιτς, Μεντιέτα (74΄ Βιγιαφάνες) Ασεχνούν (66΄ Κόμπα), Άλτμαν.

* Ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής τηρήθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή