Super League: Η ανάλυση του Λανουά για το πέναλτι στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Super League: Ο Στεφάν Λανουά στην καθιερωμένη ανάλυση των φάσεων, μετά από κάθε αγωνιστική, αναφέρθηκε στο πέναλτι που δόθηκε στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός.
Print Screen

Ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ ανέλυσε συνολικά πέντε φάσεις.

Πέρα από το πέναλτι που έφερε το 2-0 στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, ο Λανουά μίλησε και για τον έλεγχο για κόκκινη στον Μπρόρσον στο Ολυμπιακός – Ατρόμητος, ενώ αναφέρθηκε και στο επεισοδιακό ματς της Λαμίας με τον Πανσερραϊκό.

Το video με την ανάλυση του Λανουά

Για το χέρι στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Μετά από σέντρα ο παίκτης αμύνεται με το αριστερό του χέρι σε οριζόντια θέση. Μετά από σέντρα ο παίκτης αμύνεται με το αριστερό του χέρι σε οριζόντια θέση, παίρνοντας το ρίσκο να αγγίξει την μπάλα. Πέναλτι. Το χέρι είναι μακριά από το σώμα, πάνω από τον ώμο. Αφύσικη κίνηση του αμυνόμενου. Παρέμβαση του VAR αν ο διαιτητής δεν καταλόγιζε το πέναλτι».

Για τον έλεγχο για κόκκινη στον Μπρόρσον στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος (κράτησε την κίτρινη): «Σε αυτή την περίπτωση ο παίκτης διακινδυνεύει την ασφάλεια του αντιπάλου, με προβολή από πίσω. Με μεγάλη ένταση. Γυρνώντας τον αστράγαλο του με το αριστερό του γόνατο. Περιμένουμε παρέμβαση του VAR (όπως και έγινε) και κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο φάουλ».

Για χέρι στο Αστέρας Τρίπολης AKTOR - Λεβαδειακός: «Μετά από σέντρα ο επιτιθέμενος παίρνει την κεφαλιά και ένας αμυνόμενος που βρισκόταν πολύ κοντά, ακουμπάει την μπάλα με το αριστερό του χέρι. Κανένα πέναλτι. Το χέρι είναι κοντά στο σώμα. Η κίνηση του αμυνόμενου είναι φυσική».

Για το μαρκάρισμα του Νους στο ΟΦΗ - Παναιτωλικός: «Αυτό είναι ένα παράδειγμα βίαιης επαφής, όταν ένας παίκτης χρησιμοποιεί ή επιχειρεί να χρησιμοποιήσει υπερβολική δύναμη κατά του αντιπάλου του. Εδώ πατάει και με τα δύο πόδια του πόδι του αντιπάλου του χωρίς πρόθεση να παίξει την μπάλα και με μεγάλη ένταση. Το VAR έπρεπε να παρέμβει για μία ξεκάθαρη κόκκινη κάρτα».

Για το Λαμία - Πανσερραϊκός και το σφύριγμα του διαιτητή πριν ο παίκτης των γηπεδούχων στείλει την μπάλα στα δίχτυα: «Σε αυτή την περίπτωση ο τερματοφύλακας χάνει τον έλεγχο της μπάλας στον αέρα, χωρίς καμία παρέμβαση των επιτιθέμενων. Ο διαιτητής θα έπρεπε να αφήσει το παιχνίδι αν συνεχιστεί και μετά την επίτευξη του τέρματος να σφυρίξει αν θεωρεί ότι υπήρχε φάουλ στον τερματοφύλακα. Με αυτό τον τρόπο δίνει τη δυνατότητα στο VAR να παρέμβει. Σε αυτή την περίπτωση το τέρμα έπρεπε να κατακυρωθεί».

Σχετικές ειδήσεις