Σοκ με τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ - Ποιος ήταν ο Ελληνοάγγλος άσος του Παναθηναϊκού

Τραγωδία για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό μετά την είδηση του θανάτου του διεθνή άσου Τζορτζ Μπάλντοκ σε ηλικία 31 ετών. 

Σοκ με τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ - Ποιος ήταν ο Ελληνοάγγλος άσος του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS
3'

Σοκ έχει προκαλέσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο η είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο διεθνής μπακ του Παναθηναϊκού βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Τετάρτης (9/10) στην πισίνα του σπιτιού του, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως η σύζυγός του τον αναζητούσε για πολλές ώρες και δεν τον έβρισκε, με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία.

Ποιος ήταν ο Τζορτζ Μπάλντοκ

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ γεννήθηκε στο Μπάκινγκχαμ της Αγγλίας και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Μίλτον Κέινς Ντονς μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του, Σαμ.

Είχε ελληνικές ρίζες από την γιαγιά του (τη μητέρα του πατέρα του), η οποία ήταν Ελληνίδα και πήρε την υπηκοότητα, κάνοντας ντεμπούτο με την εθνική ομάδα στις 2 Ιουνίου του 2022 (κατέγραψε συνολικά 12 συμμετοχές).

Ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξή του πως θυμόταν τον μπαμπά του στο Euro του 2004 να πανηγυρίζει έξαλλα την τότε ιστορική επιτυχία της Εθνικής ομάδας. «Ο πατέρας μου χοροπηδούσε στην κουζίνα για το Euro του 2004 και ήταν η χρονιά που έβαλε την Εθνική ομάδα στον χάρτη».

Όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ελλάδας είχε δηλώσει περήφανος: «Μου συμπεριφέρονται ευγενικά και είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ ύστερα από τόση αναμονή και τόσο καιρό. Είναι μεγάλη τιμή για μένα και την οικογένειά μου η παρουσία μου στην Εθνική. Όσοι ξέρουν γνωρίζουν πόσο δύσκολο ήταν με τη γραφειοκρατία, τον Covid-19 και το Brexit», τόνισε και πρόσθεσε:

«Η γιαγιά μου ήταν 100% Ελληνίδα και έχουμε συγγενείς εδώ. Είμαι περήφανος που είμαι εδώ. Αγαπώ τη χώρα».

Η καριέρα του

Τη σεζόν 2009-10 έκανε το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Μίλτον Κέινς Ντονς, που τότε αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας.

Ακολούθησαν δανεισμοί σε Νορθάμπτον, Τάμγουορθ, αλλά και στην Βεστμανάεϊγιαρ της Ισλανδίας. Εκεί έπιασε για πρώτη φορά διψήφιο αριθμό συμμετοχών, σκόραρε και το πρώτο τέρμα της καριέρας του ενώ έπαιξε για πρώτη φορά και σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, στα δύο παιχνίδια του πρώτου προκριματικού γύρου του Europa League κόντρα στην ιρλανδική Σεντ Πάτρικ.

Επέστρεψε στην Μίλτον Κέινς Ντονς, όπου καθιερώθηκε στο βασικό σχήμα της ομάδας (46 παιχνίδια, 2 γκολ και τρεις ασίστ). Το 2015 δόθηκε δανεικός στην Όξφορντ Γιουνάιτεντ και επέστρεψε για να γίνει εκ νέου βασικός σε επίπεδο League 1. Το 2017 τον απέκτησε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που βρισκόταν στην Championship και την πρώτη σεζόν είχε 34 συμμετοχές με ένα γκολ και μια ασίστ, ενώ την επόμενη σεζόν κέρδισε την άνοδο στην Premier League.

Στην πρώτη του σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα πραγματοποίησε 38 συμμετοχές, σκοράροντας δύο γκολ και δίνοντας τρεις ασίστ με την Σέφιλντ να τερματίζει μάλιστα στην ένατη θέση.

Την επόμενη σεζόν (2020-2021) ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν το ίδιο καλά με αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Κρις Γουάιλντερ τον Μάρτιο και τον υποβιβασμό της ομάδας στο τέλος της σεζόν. Τον Δεκέμβριο του 2020, ωστόσο, εκείνος ανανέωσε εκ νέου το συμβόλαιό του για 4,5 χρόνια.

Στην συνέχεια η Σέφιλντ ανέβηκε και πάλι στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και εν συνεχεία υποβιβάστηκε.

Ο Μπάλντοκ ήταν το αδιαμφισβήτητο δεξί μπακ της ομάδας μέχρι το τέλος του συμβολαίου του, με τον Παναθηναϊκό να εμφανίζεται την άνοιξη του 2024 και να παίρνει την υπογραφή του για τα επόμενα 3 χρόνια.

Στους «πράσινους» κατέγραψε τέσσερις εμφανίσεις τη φετινή σεζόν.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή