Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Χιλή η νέα... Ισπανία στο Μουντιάλ (photos)

Τέλος εποχής για την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, που ηττήθηκε από την εξαιρετική Χιλή με 2-0 και με δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες και θα περιμένει απλά να δει σε ποια ομάδα θα παραδώσει το «στέμμα» της-Στην επόμενη φάση η ομάδα του Σάμπαολι

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Χιλή η νέα... Ισπανία στο Μουντιάλ (photos)
3'

Η ομάδα του Ντελ Μπόσκε δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει την εκπληκτική Χιλή και δικαίως ηττήθηκε με 2-0. Η Ισπανία έγινε η τέταρτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που θα δεν περνά στην φάση των «16», ενώ διατηρεί τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας (Ιταλία (x2), Βραζιλία και Γαλλία), ενώ μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου έχει μόλις ένα γκολ ενεργητικό και εφτά παθητικό!

Τα αίτια της καταστροφής

Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε παρά την αποκαρδιωτική εμφάνιση των «φούριας ρόχας» στην πρεμιέρα τους απέναντι στους Ολλανδούς και τον διασυρμό με 5-1, προτίμησε να αλλάξει μόλις δύο πρόσωπα κι όχι το σύστημα το οποίο είχε αποτύχει. Ο Χάβι Μαρτίνεζ πήρε τη θέση του Πικέ στο κέντρο της άμυνας και ο Πέδρο αντικατέστησε τον Φάμπρεγκας. Ωστόσο στο χορτάρι του «Μαρακανά» οι Ισπανοί ήταν ξανά ανύπαρκτοι, έχοντας αφήσει το καλό ποδόσφαιρο στο παρελθόν και με τον τρόπο παιχνιδιού τους, προβλέψιμο πέρα για πέρα.

Το πρώτο... αίμα

Στο πρώτο εικοσάλεπτο οι Ισπανοί είχαν μία πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η... μόδα των πολλών πασών έχει περάσει πλέον και δύσκολα θα επανέλθει. Οι Χιλιανοί από την πλευρά τους απλώς περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν. Η ευκαιρία δόθηκε στο 20' με τον Αλέξις Σάντσες να κλέβει την μπάλα από τον Τσάμπι Αλόνσο, την ομάδα Σαμπάολι να ξεδιπλώνεται υπέροχα στην κόντρα και τον Βάργκας να ανοίγει το σκορ περνώντας πρώτα τον ανήμπορο να αντιδράσει Ίκερ Κασίγιας.

Αντίδραση αλλά... τέλος

Οι Ίβηρες πήραν τον έλεγχο και πίεσαν με τον Ντιέγκο Κόστα να χάνει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 27' όταν μέσα από την μικρή περιοχή σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Οι Ισπανοί πίεζαν, η Χιλή αμυνόταν εξαιρετικά και κυκλοφορούσε την μπάλα όπως ακριβώς έπρεπε γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο της.

Τα πάντα κρίθηκαν στο 43' όταν ο Αλέξις Σάντσες εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Κασίγιας απέκρουσε δύσκολα, με τον Αρανγκίθ να παίρνει το ριμπάουντ και να νικάει για δεύτερη φορά τον «Άγιο Ίκερ».

Λευκή πετσέτα

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παρόμοιο με το πρώτο. Ο Ντελ Μπόσκε έχοντας χάσει τις εμπνεύσεις του και χωρίς διάθεση για ριζικές αλλαγές περιορίστηκε απλά σε αλλαγή προσώπων. Οι Ισπανοί έβγαλαν εγωισμό και πίεσαν αλλά τα πόδια ήταν πολύ βαριά και το μυαλό πολύ θολό για να μπορέσουν να αλλάξουν την κατάσταση. Ο Μπράβο σταμάτησε σε δύο περιπτώσεις τους Ινιέστα και Καθόρλα, ενώ στο 48' ο Σέρχιο Μπούσκετς αστόχησε προ κενής εστίας. Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει και το τελευταίο σφύριγμα του Αμερικανού ρέφερι Γκέιγκερ βρήκε τους Χιλιανούς να πανηγυρίζουν έξαλλα την πρώτη νίκη της ιστορίας τους επί της Ισπανίας, αλλά και την ιστορική πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πλέον η Ισπανία θα παίξει με την Αυστραλία για την τιμή των όπλων, ενώ η Χιλή θα κοντραριστεί με τους Ολλανδούς για την πρωτιά...

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2014: Το απίθανο γκολ του Κέιχιλ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Το σημερινό πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις

Μουντιάλ 2014: Επεισόδια με Χιλιανούς στο «Μαρακανά» (photos+video)

Μουντιάλ 2014: Στο νοσοκομείο ο Αζάρ!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή