Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: Βολές κατά Λαμουσί

Δριμύτατη κριτική ασκεί στον Σαμπρί Λαμουσί, ο οποίος αμέσως μετά τον αγώνα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία της Ακτής Ελεφαντοστού, ο Τύπος της αφρικανικής χώρας χαρακτηρίζοντας τον βασικό υπεύθυνο του αποκλεισμού της από τη συνέχεια του Μουντιάλ 2014.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: Βολές κατά Λαμουσί
2'

Η ήττα –αποκλεισμός από την Εθνική Ελλάδας στον άτυπο τελικό πρόκρισης των δύο ομάδων χθες βράδυ στη Φορταλέζα σκόρπισε απογοήτευση στην Ακτή Ελεφαντοστού και ο Τύπος της χώρας στέκεται στο γεγονός ότι με το εν λόγω παιχνίδι κλείνει άδοξα ο κύκλος μίας ομάδας με σπουδαίους παίκτες, η οποία όμως δεν κατάφερε να φέρει τις ανάλογες επιτυχίες.

Στα αξιοσημείωτα ασφαλώς και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αναφορές στο πέναλτι, με το οποίο ο Γιώργος Σαμαράς έστειλε την ελληνική ομάδα στην επόμενη φάση του Μουντιάλ 2014.

«Ελέφαντες: η κατάρα» τιτλοφορείται η εφημερίδα "Nord-Sud", η οποία σημειώνει ότι «είχαν μία χρυσή ευκαιρία να περάσουν για πρώτη φορά από τους ομίλους ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, τους αρκούσε μία ισοπαλία, αλλά τα παχύδερμά μας εμφανίστηκαν ανίκανα να την εξασφαλίσουν». Η "Nouveau Réveil" κάνει λόγο για το τέλος της γενιάς του Ντρογκμπά και του Γιαγιά Τουρέ, την οποία χαρακτηρίζει «επίχρυση», αλλά και «καταραμένη». «Ελέφαντες, η τεράστια απογοήτευση» αναφέρει από την πλευρά της η "Patriote", κατά την οποία η εθνική ομάδα της χώρας «... αφού έδωσε λόγους ελπίδας με τη νίκη επί της Ιαπωνίας, απογοήτευσε και πάλι τον κόσμο».

Ιδιαίτερα σκληρός ο τίτλος της "Notre Voie", που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: «Ο Λαμουσί απέκλεισε τους Ελέφαντες» γράφει η εφημερίδα, η οποία στέκεται ιδιαίτερα στην αντικατάσταση (μετά την ισοφάριση) των Ντρογκμπά και Ζερβίνιο, που στέρησε την ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού από τους δύο καλύτερους επιθετικούς της. Στο ίδιο μήκος κύματος, η "Fraternité Matin" θυμάται ότι ο Γάλλος τεχνικός δεν είχε καμία προπονητική εμπειρία πριν αναλάβει καθήκοντα ομοσπονδιακού. «Θύματα του Λαμουσί. Δεν είχε κανένα όραμα, κανένα σχέδιο παιχνιδιού» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή