ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Η επόμενη ημέρα του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Μετά το 1-1 στο ΟΑΚΑ ο «δικέφαλος του Βορρά» είναι πιο κοντά στην κατάκτηση της Super League ενώ η Ένωση αναζητά τους λόγους της απώλειας του τίτλου.
Διαφορετική πορεία για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μετά το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ
LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Το βράδυ της Κυριακής όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο ΟΑΚΑ. Ο λόγος, φυσικά, ήταν το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ το οποίο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1 και έδωσε στον «δικέφαλο του Βορρά» έναν ακόμα λόγο να αισθάνεται πως πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στον στόχο του, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1985.

«Κλειδί» για αυτή την αναμέτρηση, θα είναι το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής (10/02). Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και με νίκη θα πάει στο +9 από τους «ερυθρόλευκους», κλειδώνοντας ουσιαστικά την κατάκτηση του τίτλου. Πριν, όμως, από αυτή την αναμέτρηση οι Θεσσαλονικείς έχουν ακόμα μια αγωνιστική υποχρέωση. Την αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο, στη Νέα Σμύρνη, την Τετάρτη (06/02) με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Το δεδομένο, πάντως, για τον ΠΑΟΚ είναι πως αυτό που τον απασχολεί είναι το πρωτάθλημα και η συγκυρία του να καταφέρει να το «σφραγίσει» με μια νίκη επί του Ολυμπιακού, είναι μοναδική για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ σε εικόνες

Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ παρέμεινε χωρίς νίκη σε ντέρμπι στη φετινή Super League κι αναζητά τα… αίτια της καθίζησης που έχει υποστεί στο πρωτάθλημα. Η κάτοχος του τίτλου έχει μείνει 14 βαθμούς μακριά από την κορυφή και στο στρατόπεδο των «κιτρινόμαυρων» γνωρίζουν πως το… τρένο της κατάκτησης του τίτλου έχει χαθεί οριστικά. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη προβληματίζεται και… προβληματίζει με την απόδοσή της. Το τελευταίο δείγμα του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ ήταν και το πλέον κατατοπιστικό. Μια ομάδα που έπαιζε από το 32’ με παίκτη παραπάνω, στην έδρα της και με «δίψα» για αποδείξεις, δεν κατάφερε παρά να σώσει τον βαθμό κι αυτό χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Έκι Πόνσε που έφτασε στα 13 γκολ στο πρωτάθλημα. Η Ένωση καλείται, βέβαια, να τα αφήσει όλα πίσω της και να συγκεντρωθεί στον αγώνα Κυπέλλου της Πέμπτης (07/02) με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Η μάχη της Super League κορυφώνεται στην Τούμπα

Για τον ΠΑΟΚ, πάντως, όπως είπε και ο προπονητής του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά τον αγώνα στο ΟΑΚΑ ήταν σαν νίκη αυτή η ισοπαλία. Οι Θεσσαλονικείς με τον βαθμό που πήραν στην έδρα της ΑΕΚ έφτασαν στους 50 βαθμούς και προπορεύονται πλέον έξι βαθμούς του Ολυμπιακού που έχει 45. Οι «ερυθρόλευκοι» το Σάββατο νίκησαν 4-0 τον Πανιώνιο και πλησίασαν κατά δυο βαθμούς τον «δικέφαλο του Βορρά». Οι δυο τους, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, θα λύσουν τις διαφορές τους στην Τούμπα την επόμενη Κυριακή. Εκεί με νίκη ο «δικέφαλος του Βορρά» θα «καθαρίσει» ουσιαστικά την υπόθεση… πρωτάθλημα στη Super League.

Επεισόδιο με τον Γιώργο Σαββίδη μετά τη λήξη

Με το τελευταίο σφύριγμα από τον Δανό διαιτητή, ο ΓιώργοςΣαββίδηςκαι η συνοδεία του επιχείρησαν να αποχωρήσουν από το μπουθ όπου φιλοξενούνταν στο ΟΑΚΑ. Το γεγονός αυτό έγινε αντιληπτό από τους φίλους της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν λεκτικές αντιπαραθέσεις. Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει, χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ και ο Γιώργος Σαββίδης παρέμεινε στο μπουθ για αρκετή ώρα, αποχωρώντας από το σημείο μετά τις 21:50 της Κυριακής.

Καταστροφές και έξω από το ΟΑΚΑ

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν είχε νικητή, πλην όμως το τελικό 1-1 δεν ικανοποίησε τους γηπεδούχους. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι ήρθαν πιο κοντά στο πρωτάθλημα αφού διατήρησαν το αήττητό τους για 19η αγωνιστική στη Super League και έμειναν στο +6 από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Μετά τη λήξη του αγώνα επικράτησε αρκετή ένταση στο σημείο όπου ήταν ο Γιώργος Σαββίδης, με αποτέλεσμα να χρειαστεί επέμβαση των ΜΑΤ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Λίγη ώρα αργότερα, νέα εστία έντασης υπήρξε έξω από τις θύρες 35 και 1, όπου κάθονται πάντα οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ. Στη διάρκεια των επεισοδίων υπήρξαν συγκρούσεις οπαδών με δυνάμεις των ΜΑΤ αλλά και χρήση χημικών από την αστυνομία, έτσι ώστε να σταματήσουν οι συρράξεις. Οι εικόνες μετά το τέλος των επεισοδίων, δείχνουν και την έκταση των όσων έγιναν έξω από το ΟΑΚΑ…

Το ηχηρό μήνυμα στο ΟΑΚΑ για τη Μακεδονία

Μπορεί, πάντως, στα ΑΕΚ - ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια να έχει αυξηθεί πολύ η αντιπαλότητα και η ένταση, πλην όμως υπάρχουν ζητήματα που δεν σηκώνουν... τέτοιες κόντρες. Όπως τα εθνικά θέματα και ειδικότερα το πολύ λεπτό ζήτημα της Μακεδονίας, κυρίως μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Με την σέντρα του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, οι οπαδοί της ΑΕΚ «ανέβασαν» ένα πανό για το ζήτημα της Μακεδονίας παίρνοντας κι αυτοί ξεκάθαρη θέση για την ελληνικότητά της. Δείτε τη χαρακτηριστική φωτογραφία από το ΟΑΚΑ πατώντας εδώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr