Roland Garros: Επέστρεψε στο… θρόνο και έγραψε ιστορία ο Τζόκοβιτς (vids)

Roland Garros: Ιστορία έγραψε ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την κατάκτηση του τουρνουά στο Παρίσι, μια και έφτασε τους 23 τίτλους στην καριέρα του σε Grand Slam, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ράφα Ναδάλ με 22.
Roland Garros: Επέστρεψε στο… θρόνο και έγραψε ιστορία ο Τζόκοβιτς (vids)
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON, ΑΜΠΕ
1'

Ο Σέρβος τενίστας απέδειξε πως συγκαταλέγεται στους κορυφαίους του αθλήματος, καθώς επιβλήθηκε 3-0 σετ (7-6, 6-3, 7-5) του Κάσπερ Ρουντ και έφτασε τους 94 τίτλους στο Tour, πιάνοντας στην τρίτη θέση όλων των εποχών τον Ιβάν Λεντλ. Παράλληλα, αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο «Νόλε» κατέκτησε το γαλλικό Open, στον 7ο τελικό της καριέρας του.

Πάντως, ο μεγάλος τελικός δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, μια και ο Νορβηγός αντίπαλός του άρχισε με break στο πρώτο sercive game του Σέρβου, παίρνοντας προβάδισμα 3-0 και 4-1. Όμως, σ’ εκείνο το σημείο ο «Νόλε» ξεκίνησε την αντεπίθεση του.

Με «όπλο» του την σταθερότητα στην baseline πίεσε τον Ρουντ και κατάφερε να στείλει το πρώτο σετ στο tie-break, το οποίο κατάφερε να πάρει σχετικά άμεσα, 7-1, κάνοντας παράλληλα το 1-0 έπειτα από μία ώρα και 23 λεπτά.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τον Σέρβο τενίστα, καθώς ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοσή του και έφτασε σχετικά εύκολα στο 2-0 σετ (6-3). Από την πλευρά του, ο Κάσπερ Ρουντ προσπάθησε να αντιδράσει στο 3ο σετ, όμως ο «Τζόκερ» έκανε break στο 11ο game και τελικά μπόρεσε να πάρει τη νίκη 3-0 σετ, με 7-5.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή