Ήττα για τον ελληνοαμερικανικό πυγμάχο στον τελικό

Στο κατάμεστο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν», ο Ελληνοαμερικανικός πυγμάχος Ντόνοβαν «Da Bomb» Γεωργίου ηττήθηκε το Σάββατο το βράδυ από τον αήττητο Έντουιν Ροντρίγκες, στο πρωτάθλημα Βορείου Αμερικής, στην κατηγορία των μεσαίων βαρών.

Ήττα για τον ελληνοαμερικανικό πυγμάχο στον τελικό
1'


«Πάλεψε σαν το λιοντάρι, έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα και συγκίνησε με το πάθος του τον κόσμο, κυρίως τους ομογενείς που έδωσαν το παρών τους στο συγκλονιστικό αγώνα» δήλωσε ο μάνατζερ του αθλητή, Μάικ Mιχαήλ, πρόεδρος της Cestus Management, που ανέλαβε την προώθηση του ελληνικής καταγωγής αθλητή, προσθέτοντας ότι «αν και ο Γεωργίου ηττήθηκε στα σημεία, άφησε πολλές ελπίδες για το μέλλον».

Ο αγώνας, που μεταδόθηκε σε ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη σε Αμερική και Κύπρο, καθώς και σε 180 άλλες χώρες, χαρακτηρίστηκε από τους αθλητικούς αναλυτές ως «αμφίρροπος», επισημαίνοντας ότι ο Γεωργίου αναγκάστηκε να αγωνιστεί με σοβαρό τραύμα στο τύμπανο του αυτιού του, μετά τον 3ο γύρο.

Ο ομογενής πυγμάχος αγωνίστηκε με τη σημαία της Κύπρου στο σορτσάκι του, ενώ πολλοί θεατές ανέμιζαν ελληνικές και κυπριακές σημαίες. Η γιαγιά του Γεωργίου καταγόταν από την Τρίπολη και ο παππούς του από τη Λεμεσό της Κύπρου.

O Γεωργίου έχασε τον αγώνα δεχόμενος περισσότερα χτυπήματα από τον αντίπαλό του, Έντουιν Ροντρίγκες, ο οποίος κατάγεται από την Δομινικανή Δημοκρατία. «Προσπάθησα αρκετές φορές να του επιτεθώ, όμως στόχος του Έντουιν ήταν να με αποφύγει και όχι να με πολεμήσει» δήλωσε μετά τον αγώνα ο 27χρονος Γεωργίου, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει δριμύτερος για να διεκδικήσει σύντομα τον παγκόσμιο τίτλο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή