Επιβάλλεται βελτίωση για την Βαρκελώνη!

Το παρήγορο για τους δύο «αιώνιους» είναι πως η κακή τους εικόνα δεν έχει ουσιαστικό.....

2'

Το παρήγορο για τους δύο «αιώνιους» είναι πως η κακή τους εικόνα δεν έχει ουσιαστικό αντίκτυπο, αφού ουσιαστικά έχουν εξασφαλίσει την πρωτιά στους ομίλους τους. Το ανησυχητικό, ωστόσο, είναι πως με τέτοιες εμφανίσεις ο δρόμος προς τη Βαρκελώνη είναι μακρύς, δύσβατος και στο χέρι τους είναι αν θα γίνει σοκάκι ή λεωφόρος.

Οι ύμνοι για τον Δημήτρη Διαμαντίδη είναι δικαιολογημένοι, όπως και οι ωδές για το χαρακτήρα του Παναθηναϊκού και τη στόφα πρωταθλητή που έχει χτίσει από τις επιτυχίες της τελευταίας 15ετιας. Όμως αν μείνουν εκεί οι «πράσινοι», δεν θα φτάσουν μακριά στην Ευρωλίγκα. Το happy end στο θρίλερ δεν διαγράφει την κακή εικόνα απέναντι σε μία ομάδα πολύ χαμηλότερης ποιότητας και εμπειρίας μέσα στην ίδια την έδρα σου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη, αλλά περισσότερο πρέπει να πάρει και να αναλύσει τα ανησυχητικά μηνύματα που για τρίτο συνεχές παιχνίδι Ευρωλίγκας παρουσίασε στο παιχνίδι του.

Ομοίως και ο Ολυμπιακός.... Οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν ακόμη την αγωνιστική τους ταυτότητα, που σίγουρα δεν είναι τόσο κακή όσο έδειξε η ομάδα που βρέθηκε στο -17 από την πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων Ουνικάχα, αλλά ούτε τόσο καλή και αρκετή για να ολοκληρώσει μία μεγάλη ανατροπή. Το ανησυχητικό για την ομάδα του Ίβκοβιτς είναι πως τα περισσότερα προβλήματά της οφείλονται σε αδυναμίες του ρόστερ, που-τουλάχιστον μέχρι τώρα-δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση να ενισχυθεί. Με εξαίρεση την περιφερειακή γραμμή, που είναι πλήρης σε κλάση, εμπειρία και ηγετικά προσόντα, ο Ολυμπιακός είναι εμφανές πως «πονά» κυρίως στις θέσεις «3» και «4».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή