Ο «τεμπέλης» παίκτης της Ρεάλ με… ρεκόρ τραυματισμών!

Ο Εντέν Αζάρ είναι ένας ποδοσφαιριστής που έδειχνε ότι θα αφήσει εποχή. Ένας βιρτουόζος εξτρέμ, ο οποίος μπορεί με την ίδια ευχέρεια να αγωνιστεί και ως επιτελικός χαφ, ικανός να ντριπλάρει… όλη την αντίπαλη άμυνα και να σκοράρει ή να μοιράσει ασίστ για ένα γκολ.

Δες ποιές είναι οι μοναδικές νόμιμες στοιχηματικες ελλαδα

Η καριέρα του ήταν σταθερά ανοδική από τη Ligue 1 όπου μας συστήθηκε με τη φανέλα της Λιλ, στην Τσέλσι και την Premier League το απόγειο της δόξας του. Από το 2019 κι έπειτα, όταν πήρε τη μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ξεκίνησε η… ελεύθερη πτώση!

Ο Βέλγος χαφ, 32 ετών πλέον, αποτελεί… βραχνά για τους “Μερένγκες” οι οποίοι θέλουν πάση θυσία να το ξεφορτωθούν το προσεχές καλοκαίρι, όντας μία από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές στην ιστορία τους.

Τραυματισμοί… ρεκόρ στους “Μπλάνκος”

Η προσπάθεια του Αζάρ να αποδείξει την αξία του στη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς και να δικαιώσει τη διοίκηση Πέρεθ που τον έφερε στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου”, είχε μέχρι τώρα, πολλά εμπόδια. Αυτά είναι, οι αμέτρητοι τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν καθόλη την προηγούμενη τριετία, αλλά και φέτος. Πλέον, έχει χάσει και την εμπιστοσύνη του προπονητή των “Μερένγκες”, Κάρλο Αντσελότι.

Ήδη, τη σεζόν που διανύουμε, έχει υποστεί τέσσερις τραυματισμούς. Αναμενόμενα, έχει αγωνιστεί μόλις σε τρία παιχνίδια στη Λα Λίγα και ισάριθμα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πέτυχε μάλιστα ένα γκολ, στο εκτος έδρας 0-3 επί της Σέλτικ. Ακόμα μια εμφάνιση πρόσθεσε για το Κόπα ντελ Ρέι. Από τις συνολικά επτά εμφανίσεις του, μόλις τρεις ήταν στο αρχικό σχήμα.

Σε όλες τις προηγούμενες σεζόν του στη Μαδρίτη, είχε πάντα διψήφιο αριθμό συμμετοχών, μόνο στο πρωτάθλημα. Η φετινές του απογοητευτικές επιδόσεις, φανερώνουν περίτρανα ότι… απλά υπάρχει στον πάγκο της “Βασίλισσας” και αποτελεί έσχατη λύση για αλλαγή ή ενδεκάδα.

Συνολικά στη θητεία του στη Ρεάλ, έχει υποστεί 16 (!) τραυματισμούς, που δεδομένα λογίζεται ως αριθμός ρεκόρ για το σύλλογο και κοντράρει ακόμα και τον… “γυάλινο” Άριεν Ρόμπεν.

Ο “πιο τεμπέλης” ποδοσφαιριστής

Κατά καιρούς ο Αζάρ έχει απασχολήσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την εμφάνισή του και τα παραπανίσια κιλά του. Έχει εμφανιστεί σε προετοιμασίες της Ρεάλ Μαδρίτης υπέρβαρος και αυτό δεν άρεσε καθόλου στο τεχνικό τιμ των “Μπλάνκος”. Του αρέσει το φαγητό καθώς φαίνεται, ενώ δεν είναι και από τους… φανατικούς “εργάτες” κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του άλλοτε συμπαίκτη του στην Τσέλσι, Τζον Όμπι Μίκελ.

“Στην Τσέλσι έκαναν προπόνηση όπως έπαιζαν τους αγώνες. Είχε τάκλιν, ένταση, καυγάδες. Κανένας δεν τις αντιμετώπιζε χαλαρά. Εκτός από τον Αζάρ”, ανέφερε αρχικά.

“O Αζάρ είναι ο πιο τεμπέλης ποδοσφαιριστής που έχω δει. Μετά όμως έφτανε το Σαββατοκύριακο και ήταν ο καλύτερος του αγώνα! Τα βράδια πριν το ματς τον έβλεπες 20' αφού είχαμε τελειώσει το βραδινό να τρώει ρυζόγαλο. Είχε πάντα αδυναμία στο φαγητό. Ξυπνούσε την άλλη μέρα και έβγαινε Man of the Match”, πρόσθεσε ο Νιγηριανός πρώην κεντρικός χαφ, ο οποίος από το Νοέμβριο του 2021 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Για να γίνει αντιληπτή η πτωτική πορεία που έχει πλέον ο Βέλγος, αξίζει να αναφέρουμε ότι σε επτά σεζόν στους “Μπλε” του Λονδίνου πραγματοποίησε 245 εμφανίσεις και σκόραρε 85 γκολ. Νωρίτερα, στη Λιλ, σε διάρκεια πέντε ετών, έπαιξε σε 147 ματς και πέτυχε 36 τέρματα.