Φερέιρα: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος»

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό.....

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό "Παναθηναϊκό Τριφύλλι", που κυκλοφορεί την Τρίτη (21/12), μίλησε για τη μέχρι στιγμής εμπειρία του στον πάγκο των "πρασίνων".

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξής του, στο οποίο αναφέρεται σε όσα γνώριζε για τον Παναθηναϊκό προτού έρθει στην Ελλάδα, αλλά και στο τι συνάντησε όταν ήρθε.

Αναλυτικά:

Τι ξέρατε για τον Παναθηναϊκό πριν να έρθετε εδώ;

"Κατ' αρχήν ήξερα ότι αντιμετώπισε τον Άγιαξ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971. Θυμάμαι επίσης ότι έπαιξε στον τελικό του Διηπειρωτικού με τη Νασιονάλ Μοντεβιδέο. Τον έχω δει πολλές φορές και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρω επίσης ότι στα τελευταία 16 χρόνια κέρδισε μόνο δύο πρωταθλήματα. Δεν σας κρύβω ότι αυτό με φοβίζει αρκετά γιατί είναι ένας σύλλογος με πολλούς φιλάθλους και στο λίγο διάστημα που είμαι εδώ διαπίστωσα το πάθος και την αγάπη που έχουν οι οπαδοί για την ομάδα τους. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος και το ξέρω καλά. Αυτό φάνηκε και στο ματς με την Μπαρτσελόνα. Μόνο οι πραγματικά μεγάλοι σύλλογοι μπορούν να γεμίσουν τόσο μεγάλα στάδια".

Αυτά που βρήκατε ερχόμενος εδώ, ταιριάζουν σε όσα γνωρίζατε;

"Αυτό που είδα στον Παναθηναϊκό, από τις εγκαταστάσεις που έχει, τις ιδέες, την οργάνωση επιβεβαίωσε ότι είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Ξέρετε ότι έχω εμπειρία από μεγάλα κλαμπ και η πρόκληση του Παναθηναϊκού δεν με φόβισε. Ίσα ίσα μου έδωσε μεγάλη χαρά. Πρέπει επίσης να πω ότι πολλές φορές στο ποδόσφαιρο υπάρχουν μεγάλοι σύλλογοι που σε κάποια διαστήματα της ιστορίας τους έχουν μικρές ομάδες. Και αντίστοιχα υπάρχουν μικρότεροι σύλλογοι που κάποια στιγμή έχουν μεγάλες ομάδες. Αλλά αυτοί που γράφουν ιστορία είναι οι μεγάλοι σύλλογοι. Που συνήθως έχουν και μεγάλες ομάδες".